Intracom Defense: Συμφωνία 3,9 εκατ. με την Κομισιόν για σύστημα διαχείρισης επικοινωνιών

Intracom Defense: Συμφωνία 3,9 εκατ. με την Κομισιόν για σύστημα διαχείρισης επικοινωνιών

Πρόκειται για το έργο SMOTANET στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Βιομηχανική Ανάπτυξη

Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 3,9 εκ. Ευρώ υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η INTRACOM DEFENSE (IDE) μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Αφορά στην ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος διαχείρισης επικοινωνιών, για χρήση σε τακτικές επικοινωνίες στρατιωτικών μονάδων εν κινήσει.

Πρόκειται για το έργο SMOTANET ("Software Defined Mobile Ad-Hoc Tactical Networks”) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Βιομηχανική Ανάπτυξη στον τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Program - EDIDP). Μέσω της έντεχνης διαχείρισης δικτύων επικοινωνιών, το SMOTANET υποστηρίζει αποτελεσματικά το δόγμα των "δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων", δίνοντας τη δυνατότητα στις στρατιωτικές μονάδες να ανταλλάσσουν τακτικές πληροφορίες με ταχύτητα και ασφάλεια.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDE, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, δήλωσε σχετικά: "Το SMOTANET αποτελεί ευρωπαϊκή καινοτομία που συνδυάζει τρεις τεχνολογίες αιχμής για να καλύψει ένα επιχειρησιακό κενό, ενισχύοντας σημαντικά την επίγνωση της τακτικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την διακλαδικότητα των επιχειρήσεων. Αναμένεται ότι θα προσδώσει έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις που καλούνται να επιχειρήσουν σε ένα πολυσύνθετο γεωγραφικό περιβάλλον, το οποίο επιβάλλει ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποτελεσματικότητα των επικοινωνιών".

Η IDE ηγείται της κοινοπραξίας του SMOTANET, στην οποία συμπράττουν η Ελλάδα (GridNet, ΟΠΑ), η Κύπρος (SignalGenerix) και η Πολωνία (iTTi ), με την υποστήριξη των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ