Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή στον Εθνικό Δείκτη CR Index 2020-2021

Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή στον Εθνικό Δείκτη CR Index 2020-2021

O κύκλος της φετινής αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute CRI) προσκαλεί, για 13η συνεχή χρονιά, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να δηλώσουν συμμετοχή στην αξιολόγηση CR Index 2020-2021, ώστε να επενδύσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης μέσα από ένα διεθνές πρότυπο.

Στη διαδικασία αξιολόγησης του CR Index, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Business in the Community (BITC), ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεωρούν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια του BITC τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα διάκρισης των επιδόσεων ενός οργανισμού: Platinum, Gold, Silver και Bronze.

Παράλληλα, δίνεται ένα βραβείο ανά επίπεδο διάκρισης (Best Progress Award) για να τιμήσει την εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή της αξιολόγηση, καθώς και ένας Eιδικός Έπαινος ανά πυλώνα αξιολόγησης του CR Index στην εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο πεδίο. Για πρώτη φορά το 2013, το Ινστιτούτο συμπεριέλαβε και το Best New Entry Award, το οποίο επιβραβεύει την εταιρεία με την καλύτερη επίδοση που συμμετέχει για πρώτη φορά στο θεσμό.

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία της πιστοποίησης CRI Pass, που θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς και θα έχει στόχο να παρέχει ένα σύγχρονο και εξειδικευμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιχειρήσεων σε βασικά θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η πιστοποίηση CRI Pass θα αντικαταστήσει την διάκριση CRI Pass που υπήρχε έως τώρα και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες επιχειρήσεις. Η πιστοποίηση θα παρέχεται κατόπιν συμπλήρωσης ερωτηματολογίου και αξιολόγησης από τους αξιολογητές του Ινστιτούτου και θα υποστηρίζει τη συμμόρφωση των εταιρειών με τα ελάχιστα κριτήρια ESG αλλά και τις νομοθεσίες για δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικών με το περιβάλλον και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Για να διευκολύνει το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ενδιαφέρονται, η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής παρατείνεται μέχρι Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2018.

O κύκλος της φετινής αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την τελετή βράβευσης των εταιρειών που θα διακριθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ