Έργο ενεργειακής αξιοποίησης στην Αγγλία ανέλαβε η MYTILINEOS

Έργο ενεργειακής αξιοποίησης στην Αγγλία ανέλαβε η MYTILINEOS

Τις εργασίες θα αναλάβει ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης για λογαριασμό των εταιρειών Covanta, Biffa και Green Investment Group

Συμφωνία για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων στο Cheshire της Αγγλίας, υπέγραψε Κοινοπραξία εταιρειών με επικεφαλής τη MYTILINEOS δυναμικότητας 400.000 τόνων μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά έτος. Τις εργασίες θα αναλάβει ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης για λογαριασμό των εταιρειών Covanta, Biffa και Green Investment Group.

Ο συνεργάτης της MYTILINEOS σε αυτό το έργο είναι η Standardkessel Baumgarte GmbH (SBG), ένας από τους πλέον γνωστούς τεχνολογικούς παρόχους στον χώρο της ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων.

Η MYTILINEOS, ως επικεφαλής της κοινοπραξίας, θα παρέχει υπηρεσίες διεύθυνσης του έργου, σχεδιασμό, προμήθεια, και ανέγερση του εργοστασίου. Η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί για ονομαστική ετήσια αξιοποίηση 400.000 τόνων απορριμμάτων και θα τροφοδοτείται από το υπόλειμμα αστικών στερεών αποβλήτων, αλλά και από εμπορικά και βιομηχανικά απορρίμματα.

Το έργο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ανάπτυξης ενός κόμβου για τις τεχνολογίες ενέργειας και πόρων, που είναι γνωστός ως Protos και ανήκει στην Peel L&P Environmental. Ο κόμβος θα συγκεντρώσει μια σειρά ενεργειακών λύσεων χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος για τις επιχειρήσεις και στοχεύει να αποτελέσει παράδειγμα για το Ηνωμένο Βασίλειο στην κατεύθυνση επίτευξης του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Η εγκατάσταση αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της λειτουργία το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ