Μειωμένες κατά 35% οι πωλήσεις της Jumbo τον Νοέμβριο

Μειωμένες κατά 35% οι πωλήσεις της Jumbo τον Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος επηρεάστηκε από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που επέφερε το κλείσιμο του συνόλου των καταστημάτων

Μείωση περίπου 35% παρουσίασαν οι πωλήσεις της Jumbo τον Νοέμβριο διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες για το 11μηνο περίπου στο -10,7%. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Νοέμβριος επηρεάστηκε από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που επέφερε το κλείσιμο του συνόλου των καταστημάτων στην Ελλάδα και των τριών από τα πέντε καταστήματα στην Κύπρο. Από χθες, 30 Νοεμβρίου 2020, ξεκίνησε η πλήρης και κανονική λειτουργία των πέντε καταστημάτων του Ομίλου, στην Κύπρο ενώ το σύνολο των καταστημάτων στη Ρουμανία και τα οκτώ από τα εννέα στη Βουλγαρία συνεχίζουν να λειτουργούν.

«Καθώς οδεύουμε προς την τελική ευθεία των εορτών των Χριστουγέννων και του τέλους της χρονιάς τα καταστήματα στην Ελλάδα συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά, εν αναμονή των αποφάσεων για την επανέναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου στην Ελλάδα» σημειώνεται σε σχετική ανακίνωση.

Αναφορικά με τη μέχρι τώρα πορεία της Jumbo, σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του Ιανουαρίου κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 13%. Τον Φεβρουάριο ο τζίρος αυξήθηκε κατά 23%, σε σύγκριση με το 2019. Οι πωλήσεις του Μαρτίου, για τον Όμιλο, κατέγραψαν μείωση 51% περίπου επηρεαζόμενες από τις κατά τόπους κυβερνητικές αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του πρώτου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη.

Τον Απρίλιο, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τα υπόλοιπα απλώς να υπολειτουργούν χάθηκε οριστικά και η πασχαλινή περίοδος. Οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 86%, σε σύγκριση πάντα με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Ο Μάιος έφερε την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Με τα περισσότερα καταστήματα να λειτουργούν σε Ελλάδα και τα τρία από τα πέντε στην Κύπρο, σε συνδυασμό με την βαθμιαία άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις του Ομίλου ωθούνται σε διψήφια ανάπτυξη 13,6% για τον μήνα αυτό.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος παρέμειναν σε θετικό πρόσημο σημειώνοντας αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 5,8% και κατά 8% αντίστοιχα. Ο Αύγουστος έδειξε αρνητικό πρόσημο (-2%) λόγω της καθίζησης του τουρισμού. Ο Σεπτέμβριος 2020 και ο Οκτώβριος κατέγραψαν και πάλι θετικό πρόσημο με αύξηση των πωλήσεων για τον Όμιλο Jumbo κατά περίπου 1,2% και 12,7% αντίστοιχα. Ο Νοέμβριος 2020 με το δίκτυο των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι κλειστό και στην Κύπρο να είναι κλειστά τα 3 από τα 5 καταστήματα, κατέγραψε μείωση των πωλήσεων κατά περίπου 35% διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες για το 11μηνο στο -10,7% από -7% κατά το δεκάμηνο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ