ΑΒΑΞ: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο αγωγός IBG

ΑΒΑΞ: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο αγωγός IBG

H ΑΒΑΞ από την έναρξη των εργασιών συνεργάζεται με το τοπικό παράρτημα της ΕΥ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB) με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών σε Ελλάδα και Βουλγαρία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ΑΒΑΞ.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας παγκοσμίως, η ΑΒΑΞ ανταποκρίθηκε με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, έχοντας σημειώσει εύλογη πρόοδο των εργασιών. Κύριο ενδεικτικό στοιχείο της τρέχουσας επίδοσης αποτελούν οι 48 με 55 συγκολλήσεις αγωγών που επιτυγχάνονται ημερησίως, με μέσο όρο σφαλμάτων μικρότερο του 5%. Ο σημαντικός αυτός ρυθμός, σε συνδυασμό με το χαμηλό αριθμό σφαλμάτων, επιτρέπει την άμεση και γρήγορη πρόοδο όλων των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του έργου.

Ο Γιώργος Τασάκος, Επικεφαλής του Τμήματος Αγωγών και Δικτύων της ΑΒΑΞ, ανέφερε πως «από την αρχή της πανδημίας έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε όλα τα εργοτάξια μας χωρίς κανένα κρούσμα. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, αποτέλεσμα εντατικής συλλογικής προσπάθειας, σύνθετων υγειονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν καθώς και περισσότερων από 1.150 διαγνωστικών τεστ. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους συμμετείχαν στην ειδική Αξιολόγηση Κινδύνου που πραγματοποιήσαμε αλλά και στην εκπόνηση του σχετικού Σχεδίου Αντιμετώπισης. Παράλληλα, οφείλουμε να σταθούμε και στην προσαρμοστικότητα και την αξιέπαινη στάση ευθύνης που έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι μας και οι συνεργάτες μας».

Σημειώνεται ότι οι εργασίες του αγωγού επιδρούν σημαντικά στην απασχόληση για την ευρύτερη περιοχή, καθώς έμμεσα ή άμεσα απασχολούνται σε αυτές περισσότεροι από 330 εργαζόμενοι, αριθμός ο οποίος πρόκειται να αυξηθεί κατά τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, με στόχο την εξασφάλιση τήρησης των εργασιακών προτύπων που αφορούν τις δραστηριότητες στη Βουλγαρία, η ΑΒΑΞ από την έναρξη των εργασιών συνεργάζεται με το τοπικό παράρτημα της ΕΥ, για την υποστήριξη όλων των σχετικών διαδικασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ