Νέο πρόγραμμα βιωσιμότητας από τη L'Oréal

Νέο πρόγραμμα βιωσιμότητας από τη L'Oréal

Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L'Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης

Το νέο πρόγραμμα βιωσιμότητα παρουσίασε η L'Oréal, αποκαλύπτοντας τις νέες φιλοδοξίες του Ομίλου για το 2030.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση με στόχο τον σεβασμό των ορίων του πλανήτη, μετασχηματίζει το επιχειρηματικό της μοντέλο και στοχεύει έως το 2025 όλες οι εγκαταστάσεις της να έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης, μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L'Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης, ενώ μέχρι την ίδια χρονιά η εταιρεία θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, το συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου.

Παράλληλα, και προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων και να στηρίξει επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες, μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος που λανσαρίστηκε το Μάιο του 2020, η εταιρεία διαθέτει 150 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

«Η βιώσιμη επανάσταση της L’Oréal μπαίνει σε μια νέα εποχή. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι άνευ προηγουμένου και είναι κρίσιμο να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για τη διατήρηση ενός ασφαλούς λειτουργικού χώρου για την ανθρωπότητα. Εμείς θα το κάνουμε αυτό στις δικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και στη συμβολή μας στην κοινωνία γενικότερα. Γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι μπροστά μας και η L'Oréal θα παραμείνει πιστή στην φιλοδοξία της: να λειτουργεί εντός των ορίων του πλανήτη», δήλωσε ο Jean Paul Agon, πρόεδρος και CEO της L’Oréal.

Από την πλευρά της, η Chief Corporate Responsibility Officer του ομίλου, Alexandra Palt, δήλωσε πως «την τελευταία δεκαετία έχουμε μεταμορφώσει ριζικά την εταιρεία μας, θέτοντας τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του επιχειρηματικού μας μοντέλου. Με τις νέες μας δεσμεύσεις, μπαίνουμε σε μια νέα φάση επιτάχυνσης αυτού του μετασχηματισμού: προχωρώντας πέρα από τις άμεσες περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, αλλά και συμβάλλοντας θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ως μια ηγέτιδα εταιρεία στη βιομηχανία της ομορφιάς, θεωρούμε ότι είναι ο ρόλος μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ