Σκάει «ηχηρό κανόνι» στην αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης;

Έντονη φημολογία στην αγορά - αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες ώρες

Σκάει «ηχηρό κανόνι» στην αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης;

Ανάστατοι είναι τα τελευταία 24ωρα εκατοντάδες γονείς τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αττικής καθώς τα μηνύματα ότι δεν θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά πολλαπλασιάζονται.

 

Ήδη από το πρωί, δεκάδες γονείς επισκέπτονται τους χώρους του εκπαιδευτηρίου ζητώντας διευκρινίσεις καθώς αν επιβεβαιωθεί το σενάριο περί μη λειτουργίας, θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για εγγραφή των παιδιών και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης σε άλλες σχολικές μονάδες. Ήδη, πολλοί γονείς εγκαταλείπουν το σχολείο εγγράφοντας τα παιδιά τους σε άλλο εκπαιδευτήριο ενώ οι πληροφορίες φέρουν τη διοίκηση του ιδιωτικού σχολείου να τονίζει ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός μαθητών ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείο από το φθινόπωρο.

Τα οικονομικά προβλήματα του εκπαιδευτηρίου δεν είναι άγνωστα στην σχολική κοινότητα ενώ το τελευταίο 12μηνο, είχε καταβληθεί προσπάθεια πώλησης της επιχείρησης η οποία όμως προς το παρόν δεν έχει ευοδοθεί. Δεδομένης της έκτασης που έχει λάβει η πληροφορία περί αναστολής εργασιών, η διοίκηση του εκπαιδευτηρίου θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε δημόσια τοποθέτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εκτός από τις μεταγραφές, υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία στους γονείς που έχουν προπληρώσει τα δίδακτρα της επόμενης χρονιάς και τώρα αισθάνονται ότι βρίσκονται στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ