Κατακόρυφη αύξηση αιτήσεων για σύνδεση στο φυσικό αέριο στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Κατακόρυφη αύξηση αιτήσεων για σύνδεση στο φυσικό αέριο στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Συνεχίζονται οι επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου η εταιρεία  έχει ολοκληρώσει τον Μάιο, 16 χλμ. νέων αγωγών χαμηλής πίεσης, αγγίζοντας συνολικά τα 58 χλμ. από την αρχή του έτους

Περισσότερες από 5.100 αιτήσεις σύνδεσης στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατατέθηκαν τον Μάιο, με την εταιρεία να καταγράφει για έναν ακόμη μήνα υψηλούς ρυθμούς αύξησης του πελατολογίου της.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου της, με την Εταιρεία να έχει ολοκληρώσει τον Μάιο, 16 χλμ. νέων αγωγών χαμηλής πίεσης, αγγίζοντας συνολικά τα 58 χλμ. από την αρχή του έτους.


Όπως σημείωσε ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αγοράς φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μ. Στεργιόπουλος, η Εταιρεία διατήρησε τα γραφεία εξυπηρέτησης καταναλωτών ανοικτά σε όλες τις πόλεις, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής περιοριστικών μέτρων λόγω της Πανδημίας, προσφέροντας παράλληλα, ηλεκτρονικά πολλές από τις υπηρεσίες της και φυσικά, διασφάλισε στο ακέραιο τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου της.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ λειτουργεί σεβόμενη πλήρως το Ρυθμιστικό πλαίσιο, διενεργώντας τις αυτοψίες και ολοκληρώνοντας τα έργα για τις νέες συνδέσεις εντός 60 ημερών, στις περιοχές που καλύπτονται από το δίκτυο. Ταυτόχρονα, υλοποιεί με συνέπεια τις επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου της, όπως προβλέπει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τη ΡΑΕ.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς φυσικού αερίου Θεσσαλίας κα Ε. Καλογήρου, τόνισε ότι οι νέες Συμβάσεις Σύνδεσης για το έτος 2020 αγγίζουν τις 6.000 έως σήμερα, ενώ οι διανεμηθέντες όγκοι, στο 5μηνο του έτους, διαμορφώθηκαν σε ~265 εκατ. κυβικά μέτρα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Επιπλέον, συνεχίζονται οι εργασίες για τη σύνδεση νέων περιοχών, καθώς εντός του 2020 θα ενταχθούν τέσσερις ακόμη περιοχές στη Θεσσαλία (Αμπελώνας, Συκούριο, Πύλη, Μουζάκι) και μια στη Θεσσαλονίκη(Καρδία).

Σε ισχύ επίσης, βρίσκεται η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις Νέες Συνδέσεις φυσικού αερίου για "Έκπτωση 100% στα Τέλη Σύνδεσης" όλο το 2020. Η προσφορά ισχύει για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική).

Τα αποτελέσματα των πέντε πρώτων μηνών του 2020, επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ανάπτυξης της Εταιρείας, την άρτια οργάνωση και τον σχεδιασμό που με συνέπεια υλοποιεί. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και υλοποιεί στο ακέραιο και απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος, το μεγάλο επενδυτικό πλάνο της για την επέκταση του δικτύου στις περιοχές της Αδείας της, πετυχαίνοντας όλους τους στόχους που έχει θέσει στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ