Σε ιαπωνικά συμπληρώματα διατροφής το σκόρδο Πλατύκαμπου

Σε ιαπωνικά συμπληρώματα διατροφής το σκόρδο Πλατύκαμπου

Προσέλκυσε το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το σκόρδο 

Στην ιαπωνική αγορά ταξιδεύει το σκόρδο Πλατυκάμπου, καθώς ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δήμο Κιλελέρ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, οι διαδικασίες πιστοποίησης του τοπικού σκόρδου, ώστε να γίνει ο επίσημος τροφοδότης της ιαπωνικής φαρμακευτικής εταιρίας Wakunaga Pharmaceutical.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, από τους εκπροσώπους όλων των φορέων που συνεργάστηκαν, ώστε το σκόρδο Πλατυκάμπου να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το σκόρδο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Κουρέτα, «το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας με όλους τους φορείς είναι ότι η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία συμπληρωμάτων σκόρδου, θα έχει σαν τροφοδότη το σκόρδο Πλατυκάμπου» και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί «βοήθησε πάρα πολύ, καθώς συντόμευσε το τρίμηνο έκδοσης των πιστοποιητικών σε δέκα ημέρες».

«Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά και θα έχουμε την πιστοποίηση από το ευρωπαϊκό κέντρο για το σήμα ποιότητας του σκόρδου. Μετά θα πρέπει να γίνει όλη η διαδικασία για να μπορέσουμε να βάλουμε τους παραγωγούς σε αυτή τη λογική της πιστοποίησης. Γιατί εκτός από το γεγονός ότι οι Γιαπωνέζοι θα αγοράζουν το προϊόν, το σημαντικό είναι ότι το σκόρδο Πλατυκάμπου θα έχει μια πιστοποίηση και θα πουλιέται σε καλύτερη τιμή και σε άλλες αγορές. Νομίζω ότι το σκόρδο Πλατυκάμπου είναι το πρώτο προϊόν που θα αποκτήσει τέτοια πιστοποίηση στην Ελλάδα και έχουμε και άλλα ακόμα προϊόντα της Θεσσαλίας. Έχουμε ξεκινήσει, και με τη βοήθεια όλων των φορέων θα πάμε πάρα πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ