Κρατικές εγγυήσεις ζητεί η Aegean - Τι λέει για την επανέναρξη των πτήσεων

Δυσοίωνες προβλέψεις από την ΙΑΤΑ

Κρατικές εγγυήσεις ζητεί η Aegean - Τι λέει για την επανέναρξη των πτήσεων

Για ενίσχυση από το κράτος χωρίς διάθεση μετοχών στο Δημόσιο κάνει λόγο ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας.

Σε ενημέρωση των αναλυτών χθες ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης τόνισε πως η κρατική ενίσχυση της αεροπορικής εταιρείας είναι αναγκαία.

Η ενίσχυση αυτή θα δοθεί με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων για τη λήψη δανείων ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να διατηρήσει το σημερινό δίκτυο δρομολογίων, ενώ επισήμανε πως οι ανταγωνίστριες εταιρείες έχουν ήδη λάβει οικονομική υποστήριξη και ενισχύσεις από τις χώρες τους. Ωστόσο ο ίδιος εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο εισόδου του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Aegean, ενώ δήλωσε πως δεν υπάρχει σχέδιο για ακύρωση της παραγγελίας για την προμήθεια 48 αεροπλάνων από την Airbus.

Σε ανοικτή του επιστολή προς τους πελάτες της αεροπορικής εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης αναφέρει ότι η εταιρεία έχει τροποποιήσει τη διαδικασία επιβίβασης και την παροχή υπηρεσιών στη διάρκεια της πτήσης, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για επιβάτες και πλήρωμα, ενώ μόνο μία χειραποσκευή θα επιτρέπεται για μεταφορά στην καμπίνα επιβατών. Τέλος, οι τρεις τελευταίες σειρές καθισμάτων θα μένουν κενές στην περίπτωση που χρειαστεί η απομόνωση ενός επιβάτη μέχρι την άφιξη στον τελικό προορισμό. Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη για πτήσεις στο εσωτερικό, ενώ όσον αφορά στους διεθνείς προορισμούς θα ξεκινήσει με περιορισμένο αριθμό δρομολογίων από Αθήνα προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Γενεύη και Ζυρίχη. Σταδιακά θα αυξηθούν και οι πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, ενώ επιπλέον προορισμοί θα προστίθενται σταδιακά.

Επίσης, όλα τα εισιτήρια που θα αγοραστούν ως και τις 15 Ιουνίου και ανεξαρτήτως της ημέρας της πτήσης θα ανήκουν στην κατηγορία FLEX, με την οποία δίνεται η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

IATA: Χάνονται 230.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (IATA) εμφανίζεται ιδιαίτερα απαισιόδοξη για την πορεία του τουρισμού φέτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο αντιπρόεδρός της Ραφαέλ Σβάρτσμαν.

Μιιλώντας στην εκπομπή «Δέκα» της ΕΡΤ ο Ρ. Σβάρτσμαν ανέφερε πως λόγω του κορονοϊού αναμένεται να χαθούν 230.000 θέσεις στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα και πως οι απώλειες θα ανέλθουν σε 9,2 δισ. ευρώ.

«Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι ότι θα μειωθεί η κίνηση μέσω των αερομεταφορών, κατά 52% , κάτι που μεταφράζεται σε 26 εκατ. λιγότερους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα. Θα χαθούν περίπου 230.000 θέσεις εργασίας και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα φθάσουν στα 9,2 δισ ευρώ», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ