Παράταση για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

Επιβεβαίωση των πληροφοριών που μετέδωσε από νωρίς το πρωί το fpress. gr

Παράταση για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

Παράταση στην προθεσμία κατάθεσης των τελικών αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών εντός της ημέρας. Μέχρι και χθες το βράδυ, είχαν οριστικοποιηθεί περίπου 43.000 αιτήσεις από τις περίπου 90.000 που εκτιμούσε αρχικά η κυβέρνηση ότι θα γίνουν δεκτές. Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες που μετέδωσε από νωρίς το πρωί το fpress.gr 

Βέβαια, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, μετά την διασταύρωση στοιχείων και με την «ΕΡΓΑΝΗ» ο τελικός αριθμός των δυνητικά δικαιούχων, φαίνεται να περιορίζεται στις 72.000. Και πάλι όμως, υπολείπεται μεγάλος αριθμός, κοντά στις 30.000 επιχειρήσεις οπότε πέραν της σημερινής ημέρας θα δοθεί επιπλέον χρόνος.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε νωρίτερα αρμόδια κυβερνητική πηγή το όποιο ποσό από το 1 δις. ευρώ της πρώτης φάσης μείνει αδιάθετο, θα προστεθεί στον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής ο οποίος δηλαδή μπορεί να έχει αθροιστικά πάνω από ένα δις. ευρώ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 25.406 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 177,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 34.058, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 233,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), περισσότερες από 48.500 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport(www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν μέχρι σήμερα την Αίτηση Χορήγησης, το Υπουργείο Οικονομικών παρατείνει τη σχετική προθεσμία έως την Τρίτη, 19 Μαΐου.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν και οι επόμενες πληρωμές.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με πρόσθετο διαθέσιμο ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, που επλήγησαν μετά τον Μάρτιο από την υγειονομική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ