Προστατευτικές ασπίδες προσώπου από το Εργαστήριο 3D του Metropolitan Hospital

Προστατευτικές ασπίδες προσώπου από το Εργαστήριο 3D του Metropolitan Hospital

Κανένας από τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του κορωνοϊού χωρίς προστασία. Με αυτό τον στόχο, έχει ξεκινήσει η «Hellas COVID 19 3D Printing Supplies», μια πανεθνική πρωτοβουλία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με μέσα ατομικής προστασίας. 

Στην πρωτοβουλία αυτή, στην οποία συμμετέχουν ιδρύματα και δομές από όλη τη χώρα εκτυπώνοντας 3D προστατευτικές ασπίδες προσώπου, συμμετέχει εξαρχής το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital Οι ασπίδες προσώπου είναι ειδικές διαφανείς οθόνες με εργονομική σχεδίαση που «δένουν» στο μέτωπο και καλύπτουν πλήρως μάτια, μύτη και στόμα.

Είναι και οι μόνες που, μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας ως κατάλληλες για να φτιαχτούν με τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital εκτύπωσε και παρέδωσε στους συντονιστές της πρωτοβουλίας τις πρώτες 20 προστατευτικές ασπίδες προσώπου.

Ο συνεργάτης του εργαστηρίου Νίκος Αγγέλου, Φυσικός M.Sc., συνεχίζει την εκτύπωση των επόμενων 30 ασπίδων οι οποίες θα είναι έτοιμες προς παράδοση εντός της εβδομάδας.

Το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης της Πλαστικής Χειρουργικής του Metropolitan είναι το μοναδικό in-house (hospital-based) εργαστήριο σε ελληνικό θεραπευτήριο. Έχοντας την τεχνολογική υποδομή και την τεχνογνωσία μπορεί να συμβάλλει με την εκτύπωση και άλλων όπλων εναντίον της πανδημίας όπως μάσκες FFP2/3 και βαλβίδες αναπνευστήρων όταν αυτά κριθούν απαραίτητα και πάρουν έγκριση από το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα το εργαστήριο συνεχίζει το ερευνητικό και επιστημονικό του έργο, εν της μέσω πανδημίας και στέλνει μήνυμα προς όλους: μείνετε σπίτι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για επικοινωνία, εργασία, συνεργασία, έτσι ώστε οι επαγγελματίες της 24x7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ