Πράσινο φως στην εξαγορά-μαμούθ ελληνικών ξενοδοχείων της Louis από την Blackstone

Πράσινο φως στην εξαγορά-μαμούθ  ελληνικών ξενοδοχείων της Louis από την Blackstone

Την έγκριση της στην εξαγορά των πέντε ξενοδοχείων του Ομίλου Λούη από  την Blackstone Group Inc μέσω της «Leonidas Holdco S.A.r.l» παρείχε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πρόκειται για τις ξενοδοχειακές μονάδες της εταιρείας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ ΑΕ» «Louis Zante Beach», «Louis Grand Hotel Glyfada», «Louis Corcyra Beach», «Louis Plagos Beach» και «Louis Creta Princess».

Η αξία της συναλλαγής υπολογίζεται στα 178,6 εκατ. ευρώ (enterprise value).

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν «με την απόφαση της η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση, η οποία αναφέρεται στην ευρύτερη αγορά παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες αφορά».

Για τον ελληνικό τουρισμό, η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μία ακόμη «ψήφο» εμπιστοσύνης από ξένα κεφάλαια στον ελληνικό τουρισμό και τη δυναμική του, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά συνδέονται με έναν από τα πιο «δυνατά» επενδυτικά ονόματα στον κόσμο. Μάλιστα ακριβώς με αυτό το δεδομένο, φαίνεται ότι ανοίγει η «πόρτα» και σε άλλους επενδυτές, δεδομένου ότι η χώρα μας μπαίνει στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, από την στιγμή που στη συμφωνία περιλαμβάνεται η περαιτέρω αναβάθμιση των συγκεκριμένων ξενοδοχείων, αυτό συνεπάγεται ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού, εσόδων και επακόλουθη οικονομική ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε τρία ελληνικά νησιά: δύο στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Αθροιστικά, τα πέντε ξενοδοχεία διαθέτουν 1,464 δωμάτια και η διαχείρισή τους θα γίνεται από την Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, που διαχειρίζεται η Blackstone.

Η HIP εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone και το χαρτοφυλάκιό της διευρύνθηκε σε 65 ξενοδοχεία, με 19,019 δωμάτια. Σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, μετά την Pandox και την Covivio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ