Τιτάν: Εξαγορά μειοψηφικής συμμετοχής της IFC σε θυγατρικές του

Τιτάν: Εξαγορά μειοψηφικής συμμετοχής της IFC σε θυγατρικές του

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την πλήρωση αναβλητικών αιρέσεων.

Την απόκτηση από την International Finance Corporation (IFC) των μειοψηφικών συμμετοχών που η τελευταία κατέχει στις επιχειρήσεις του Ομίλου TΙΤΑΝ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Αίγυπτο, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Titan Cement International SA.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την πλήρωση αναβλητικών αιρέσεων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση με αυτή την συναλλαγή περατώνεται η επιτυχημένη συνεργασία του Ομίλου με την IFC, η οποία δομήθηκε σταδιακά από το 2008 σε Αλβανία, Αίγυπτο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο. Η συνεργασία αυτή βοήθησε τον Όμιλο TITAN να αντιμετωπίσει απαιτητικές συνθήκες αγοράς σε δύσκολους καιρούς. Ταυτόχρονα, η IFC συνέδραμε και καθοδήγησε τις προσπάθειες του Ομίλου για την βελτιστοποίηση των πρακτικών του σε θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και διακυβέρνησης στις χώρες αυτές. Η επωφελής συνεργασία με την IFC διήρκεσε περισσότερο από δέκα χρόνια.

Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 81,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με την ενίσχυση της επένδυσής του στις θυγατρικές, ο Όμιλος ΤΙΤΑN υπογραμμίζει την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική του στρατηγική στις χώρες αυτές, διευκολύνοντας την περαιτέρω ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ