Η επόμενη ημέρα του «γάμου» Public - Media Markt

Η επόμενη ημέρα του «γάμου» Public - Media Markt

Τα 12 καταστήματα της Media Markt και τα 55 της Public βρίσκονται πια υπό κοινή ομπρέλα μετά και την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ευλόγησε την περασμένη εβδομάδα τον σχετικό γάμο.

Η σύμπραξη της αλυσίδας του ομίλου Olympia του Πάνου Γερμανού με τη γερμανικών καταβολών εταιρεία δημιουργεί μια ισχυρή δύναμη στο λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικών συσκευών και αναζωπυρώνει -ως είθισται μετά από τέτοιες συμπράξεις- σενάρια για νέες συνεργασίες.

Η χρονιά, που φτάνει στην κορύφωσή της για τους λιανεμπόρους ενόψει της Black Friday και της εορταστικής περιόδου, έχει χαρακτηριστεί από τη σύγκλιση μεταξύ των λιανεμπόρων ηλεκτρικών ειδών και εκείνων των ψηφιακών συσκευών, καθώς εκτός από τη σύμπραξη Public - Media Markt το 2019 σημαδεύεται και από την είσοδο του Πλαισίου στην αγορά των λευκών οικιακών συσκευών.

To νέο σχήμα που δημιουργούν Public και Media Markt έχει ισχυρή δύναμη πυρός, καθώς ο κύκλος εργασιών εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ.

Οι δύο αλυσίδες σήμερα απασχολούν συνολικά 2.300 εργαζόμενους, διαθέτουν περίπου 1,5 εκατ. κωδικούς προϊόντων και τα καταστήματά τους δέχονται περίπου 100 εκατ. επισκέψεις σε ετήσια βάση.

Απέναντι σε αυτό το σχήμα, που αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό το 2020, ως ισχυρότερη δύναμη αναδεικνύεται η αλυσίδα της Κωτσόβολος με 94 καταστήματα σε όλη τη χώρα, τζίρο που το τελευταίο έτος διαμορφώθηκε σε 460 εκατ. και 2.350 εργαζόμενους. Η εταιρεία, που ανήκει στο δυναμικό της βρετανικής Dixons, είχε στο παρελθόν «κονταροχτυπηθεί» με την Media Markt και, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στην πίεση που άσκησε η γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ