Ναυάγησαν οι συνομιλίες για συγχώνευση Philip Morris - Altria

Ναυάγησαν οι συνομιλίες για συγχώνευση  Philip Morris - Altria

Η Philip Morris αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με την Altria, καθώς αυξήθηκε ο κίνδυνος γύρω από τον Juul

Δεν προχωρά τελικά το σχέδιο συγχώνευσης των εταιρειών Phillip Morris και Altria οι οποίες αποφάσισαν ωστόσο να προωθήσουν από κοινού το IQOS στην αμερικανική αγορά.

Οι δύο εταιρίες, δηλώνουν όμως πως θα προχωρήσουν το πρότζεκτ στην αμερικανική αγορά.

Οι κατασκευαστές Marlboro Philip Morris International Inc και Altria, ανακοινώνοντας το τέλος των συνομιλιών για συγχώνευση ύψους 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν ότι θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην κοινή εκτόξευση του προϊόντος θέρμανσης καπνού iQOS στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να εστιάσουν στην προώθηση του IQOS στις ΗΠΑ ως τμήμα του αμοιβαίου ενδιαφέροντός τους να επιτύχουν ένα μέλλον χωρίς κάπνισμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris Αντρέ Καλαντζόπουλος.

Η Philip Morris αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με την Altria, καθώς αυξήθηκε ο κίνδυνος γύρω από τον Juul, σύμφωνα με πηγή κοντά στις συζητήσεις. Η Philip Morris εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την απόδοση των μετοχών της, καθώς οι επενδυτές που ανησυχούν για την αλληλεπίδραση με την Altria εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, πρόσθεσε η πηγή.

Συσκευές ατμίσματος όπως οι Juul's, οι οποίες εξατμίζουν το υγρό που περιέχει νικοτίνη, επιβαρύνονται με το βάρος της κανονιστικής καταστολής παγκοσμίως.

Το iQOS, το οποίο θερμαίνει αλλά δεν καίγεται καπνό, είναι μια ανταγωνιστική μη καπνιστική τεχνολογία και, αποφασιστικά, έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Όταν οι συνομιλίες ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, η δυνατότητα της Juul και της iQOS να κυριαρχήσουν στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως θεωρήθηκε κεντρική στη λογική μιας συμφωνίας.

Η Juul Labs, στην οποία ο γίγαντας της καπνοβιομηχανίας Altria Group Inc κατέχει μερίδιο 35%, και αντιμετωπίζει έντονο έλεγχο στην εγχώρια αγορά , καθώς χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Η εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει απαγόρευση των ΗΠΑ σε ορισμένα προϊόντα, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αναστείλει όλες τις διαφημίσεις στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ