ΤΙΤΑΝ: Αύξηση πωλήσεων το Α' εξάμηνο 2019

ΤΙΤΑΝ: Αύξηση πωλήσεων το Α' εξάμηνο 2019

Αύξηση των πωλήσεων σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, με εξαίρεση την Ανατολική Μεσόγειο

Αύξηση πωλήσεων, αλλά μείωση καθαρών κερδών, παρουσίασε ο Όμιλος Τιτάν το Α' εξάμηνο του 2019.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κατά το 1ο εξάμηνο του 2019, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ σημείωσε αύξηση των πωλήσεων σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, με εξαίρεση την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 785,4 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10,2% σε σύγκριση με το 1ο εξάμηνο του 2018, κυρίως χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της αγοράς των ΗΠΑ, στην αύξηση της ζήτησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην ήπια ανάκαμψη των πωλήσεων στην Ελλάδα.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμειναν σταθερά σε σύγκριση με πέρυσι στα 122,2 εκ.ευρώ, καθώς οι επίμονες προκλήσεις της αγοράς στην Αίγυπτο και στην Τουρκία αντιστάθμισαν τη βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία των υπόλοιπων γεωγραφικών τομέων.

Τα καθαρά κέρδη, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους έφτασαν τα 13,3 εκ. ευρώ, έναντι 24,8 εκ. ευρώ, το 1ο εξάμηνο του 2018, καταγράφοντας πτώση 46,3% η οποία σχετίζεται με την ενδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ, που οδήγησε σε έξοδα αντιστάθμισης συναλλαγματικού κινδύνου ύψους 5 εκ. δολλαρίων, καθώς και με τις υψηλότερες αποσβέσεις.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ κατά το 2ο τρίμηνο του 2019 ανήλθε σε Euro422,7 εκ., σημειώνοντας αύξηση 8,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου χρόνου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν οριακή μείωση της τάξεως του 1,1% και ανήλθαν στα 77,8 εκ ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη
για φόρους ανήλθαν στα 19,5 εκ., σημειώνοντας μείωση 18,4%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ