Teleperformance Greece: Τρεις δεκαετίες επιχειρηματικής ανάπτυξης με επίκεντρο την Ελλάδα

Teleperformance Greece: Τρεις δεκαετίες επιχειρηματικής ανάπτυξης με επίκεντρο την Ελλάδα

Από το 2002 αποτελεί το περιφερειακό διαχειριστικό κέντρο του Ομίλου σε οκτώ χώρες της Νότιας Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

Η Teleperformance Greece, η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνικής & διαδικτυακής υποστήριξης, εξυπηρέτησης και διαχείρισης πελατών στην Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην χώρα μας. Μέλος του πολυεθνικού Ομίλου της Teleperformance, ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί πλέον την ηγέτιδα δύναμη στο αντικείμενο της, με πελατολόγιο που περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου και διεθνούς επιχειρείν.

Από το 2002 αποτελεί το περιφερειακό διαχειριστικό κέντρο του Ομίλου σε οκτώ χώρες της Νότιας Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, παρέχοντας υπηρεσίες σε δεκάδες Διεθνείς και Ελληνικές Επιχειρήσεις, που επιλέγουν να κάνουν outsourcing το κομμάτι της επικοινωνίας τους (μέσα από διάφορα κανάλια) με τους πελάτες τους.

Μέσα σε τρεις δεκαετίες, η Teleperformance Greece κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους εργοδότες, προσελκύοντας εργαζόμενους από κάθε γωνιά του πλανήτη, προκειμένου να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των Συνεργατών της. Στην Ελλάδα, διαθέτει συνολικά οκτώ κτιριακές εγκαταστάσεις, έξι εκ των οποίων βρίσκονται σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, μία στη Θεσσαλονίκη και μία στα Χανιά. Οι εργαζόμενοι της, οι οποίοι ξεπερνούν τους 8.400, ανήκουν σε 91 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ εξυπηρετούν πελάτες σε 143 αγορές και σε 36 διαφορετικές γλώσσες.

Το ανθρώπινο δυναμικό της διαθέτει υψηλού επιπέδου κατάρτιση και λαμβάνει ειδική εκπαίδευση σύμφωνα με τα πρότυπα που τίθενται από τον κάθε Συνεργάτη της, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα πλέγμα παροχών οι οποίες περιλαμβάνουν προγράμματα για τα παιδιά, ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, πολιτικές ένταξης και ενσωμάτωσης εργαζομένων κάθε εθνικότητας καθώς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε συνεργασία με διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία. Με αυτά τα δεδομένα δε θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι πρόκειται για έναν πολυεθνικό εργοδότη ο οποίος έχει αναδείξει τη χώρα μας σε διεθνή εργασιακό προορισμό, κατακτώντας αρκετές διακρίσεις μεταξύ των οποίων τα βραβεία Best Workplaces in Greece και Καλύτερο Multilingual Hub στην Ευρώπη.

Παρά την διεθνή της ανάπτυξη, η Teleperformance Greece παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην μείωση της μαζικής φυγής ανθρώπινου κεφαλαίου από την χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα:

- σε επίπεδο απασχόλησης έκανε ακόμη πιο ισχυρό το θετικό της αποτύπωμα, διπλασιάζοντας την τελευταία τριετία τον αριθμό των εργαζομένων της, δημιουργώντας άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας
- τα τελευταία χρόνια προσέφερε στους εργαζομένους της, προγράμματα παροχών αξίας μεγαλύτερης των 21 εκατ. ευρώ
- δημιούργησε το δικό της δίκτυο προμηθευτών και συνεργατών που πλέον ξεπερνούν τις 1000 Ελληνικές επιχειρήσεις
- συνέβαλλε στην ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και οικονομιών ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης των υποκαταστημάτων σε γειτονίες των Αθηνών όπως το Μοσχάτο, Ταύρος, Καλλιθέα, Πειραιάς καθώς και της Θεσσαλονίκης και των Χανιών
- υλοποίησε μέσα στην τελευταία τριετία, 350 προγράμματα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπως επίσης και μία σειρά από δράσεις με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των αναγκών ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, με τους εργαζόμενους της, να προσφέρουν περισσότερες από 15.000 ώρες εθελοντικής εργασίας

Στα επόμενα σχέδια της, η Teleperformance Greece επιδιώκει την περεταίρω ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών της παρέχοντας υπηρεσίες σε μεγάλες πολυεθνικές Εταιρείες πάντα από τη χώρα μας, όπως επίσης και την επέκταση των υπηρεσιών της σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και την ανάπτυξη επιπλέον ψηφιακών καναλιών εξυπηρέτησης μέσω Work-At-Home-Agents.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ