Άγονος o πλειστηριασμός για τα ακίνητα της "Φίλκεραμ Τζόνσον"

Άγονος o πλειστηριασμός για τα ακίνητα της "Φίλκεραμ Τζόνσον"

Το τίμημα των ακινήτων προσδιορίστηκε σε 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει την επόμενη Πέμπτη άλλη μία πλειοδοτική διαδικασία

Αγονος κηρύχθηκε ακόμη ένας πλειστηριασμός ακινήτων του πτωχευμένου ομίλου "Φίλκεραμ Τζόνσον", καθώς στη διαδικασία που διεξήχθη στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλειοδότη.

Το τίμημα των ακινήτων προσδιορίστηκε σε 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει την επόμενη Πέμπτη άλλη μία πλειοδοτική διαδικασία και εφόσον δεν εκδηλωθεί ούτε τότε ενδιαφέρον, η διαδικασία θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβρη. Είχαν προηγηθεί δύο γύροι πλειστηριασμών με τίμημα διαδοχικά 33 και 22,6 εκατ. ευρώ αλλά ελλείψει κατάθεσης προσφορών, κηρύχθηκαν άγονοι, οπότε η νέα τιμή προσδιορίστηκε τώρα σε 12,5 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία, εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) και αλληλέγγυοι που στηρίζουν το εγχείρημα τους, βρέθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, θυγατρικής της "Φίλκεραμ Τζόνσον", συνεχίζουν την παραγωγή (σαπούνια, καθαριστικά είδη κ.ά.) χρησιμοποιώντας μέρος της έκτασης του παλιού εργοστασίου της μητρικής, ενώ ζητούν μία βιώσιμη λύση στο εγχείρημά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ