Cosco: Ελπίζει στην αλλαγή σελίδας για να προχωρήσει σε επενδύσεις στον ΟΛΠ

Την νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές του Ιουλίου περιμένει η διοίκηση της Cosco για να ξεκολλήσουν οι επενδύσεις

Cosco: Ελπίζει στην αλλαγή σελίδας για να προχωρήσει σε επενδύσεις στον ΟΛΠ

Οι εξελίξεις φαίνεται να πρόλαβαν την Cosco σε ότι αφορά την απόκτηση επιπλέον ποσοστού 16% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Η κινεζική εταιρεία φέρεται να έχει στείλει αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απόκτηση του παραπάνω ποσοστού επικαλούμενη αδυναμία ολοκλήρωσης των δεσμευτικών επενδύσεων εξαιτίας υπαιτιότητας του Δημοσίου.

Οι πολιτικές όμως εξελίξεις φαίνεται να οδηγούν σε μία περαιτέρω καθυστέρηση των όποιων κινήσεων καθώς τόσο οι σημερινοί πολιτικοί παράγοντες δεν επιθυμούν να δώσουν μία βιαστική λύση που πιθανόν να έχει και πολιτικό κόστος αλλά και από την άλλη οι Κινέζοι ελπίζουν ότι από τις εκλογές μπορεί να προκύψει κυβέρνηση η οποία θα δει πιο ζεστά την υπόθεση επενδύσεις στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Το τελευταίο επισόδειο του σήριαλ παίχτηκε την περασμένη Παρασκευή όπου συνεδρίασε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε-ΣΑΛ) που είναι το αρμόδιο όργανο για την έγκριση του master plan για τις επενδύσεις, ύψους 612 εκατομμυρίων ευρώ. Η συνεδρίαση έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του μεγάλου λιμανιού, προκειμένου να διαμορφωθεί συναίνεση για τα επενδυτικά σχέδια, που είχε από το Φεβρουάριο απορρίψει ή εγκρίνει υπό όρους, οι οποίοι ανατρέπουν τα πλάνα της εισηγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όχι μόνο δεν διαμορφώθηκε συναίνεση, αλλά υπήρξε δριμύτερη αντίδραση σχεδόν όλων των υπουργείων έναντι του master plan από αυτή, που είχε εκδηλωθεί το Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται πως στην ΕΣΑΛ μετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Υποδομών (ΓΓΝΕΥ) ως Πρόεδρος, δύο Διευθυντές του Υπουργείου Ναυτιλίας, ένας Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ένας Γενικός του ΥΠΕΚΑ, δύο Γενικοί του Ανάπτυξης, ένας Διευθυντής του Πολιτισμού, ένας ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ο Πρόεδρος της Ρ.Α.Λ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ