ΒΙΚΗ: Απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας. Ξεκινούν πλειστηριασμοί

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι της πρώην κραταιάς βιομηχανίας της Ηπείρου. Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ

ΒΙΚΗ: Απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας. Ξεκινούν πλειστηριασμοί

Παρελθόν αποτελεί και τυπικά η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ με τις τελευταίες πράξεις του δράματος που βιώνουν οι εργαζόμενοι να παίζονται αυτές τις ημέρες. 

Οι τελευταίοι προχώρησαν σε ανακοίνωση όπου ενημερώνουν ότι μετά από δικαστική απόφαση, απολύθηκαν και θα ακολουθήσουν πλειστηριασμοί για την περιουσία της εταιρείας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων.

Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ