Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η ΜΕΒΓΑΛ

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η ΜΕΒΓΑΛ

Νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ ετοιμάζει για το 2019 η ΜΕΒΓΑΛ.

Η εταιρεία εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης και προχωράει σε νέες επενδύσεις οι οποίες αφορούν νέο μηχανολογικό εξοπλισμό σε όλο το εργοστάσιο, ενώ προγραμματίζει την κυκλοφορία νέων πρόσθετων προϊόντων με πρώτη κίνηση την είσοδο στο παραδοσιακό γιαούρτι.

Ήδη η ΜΕΒΓΑΛ ολοκλήρωσε στη διάρκεια του 2018 επένδυση ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, στο τμήμα παραγωγής γιαούρτης στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη. Η επένδυση περιλαμβάνει εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής με separator γιαούρτης, αγορά μηχανής συσκευασίας γιαούρτης ultra clean και νέο χώρο συσκευασίας γιαούρτης, με προδιαγραφές clean area ISO 8. Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού.

Για φέτος η εταιρεία προσβλέπει σε άνοδο των μεγεθών της μετά τη θετική πορεία του 2018 τόσο σε επίπεδο εργασιών όσο και σε επίπεδο κερδών. Η περσινή χρονιά έκλεισε με τη λειτουργική κερδοφορία να καταγράφει αύξηση της τάξης του 16% και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 9,5 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της ΜΕΒΓΑΛ διαμορφώθηκαν σε 112 εκατ. ευρώ, έναντι 107,7 εκατ. το 2017, ωστόσο δεν επιτεύχθηκε ο στόχος για κύκλο εργασιών 120 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ