Στη Βουλή η σύμβαση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Στη Βουλή η σύμβαση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Βουλής η σύμβαση παραχώρησης για τη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία καθώς και την εκμετάλλευση του νέου διεθνούς αερολιμένα Κρήτης.

Έτσι, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, με το κόστος της επένδυσης να αγγίζει τα 520 εκατ. ευρώ.

Διευκρινίζεται πώς το συνολικό κατασκευαστικό κόστος ανέρχεται σε 480 εκατ. ευρώ, με το Δημόσιο να καταβάλλει το 45,9% και σε ποσό 180 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, με την έναρξη του νέου έργου δημιουργούνται άμεσα 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής, ενώ κατά την περίοδο της λειτουργίας ανοίγουν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ συμβατική διάρκεια της περιόδου παραχώρησης ορίζεται στα 35 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης.

Σε αυτές, σύμφωνα και με το υπουργείο Υποδομών, θα πρέπει να προστεθούν και οι θέσεις που θα αναπτυχθούν από τις νέες εμπορικές υποδομές και χρήσεις.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο του αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 71.818 τετραγωνικών μέτρων θα είναι βιοκλιματικό και θα συμμορφώνεται με όλα τα σύγχρονα στάνταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ