Αισιοδοξία ΘΕΣγάλα για αντιμετώπιση των προβλημάτων

Αισιοδοξία ΘΕΣγάλα για αντιμετώπιση των προβλημάτων

Σε ανακοίνωσή του ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα τονίζει πως τα καταστήματα και οι αυτόματοι πωλητές συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις ο συνεταιρισμός επιβεβαίωσε πως την Παρασκευή έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα. «Πρόκειται για ένα νόμο που διασφαλίζει απόλυτα την βιωσιμότητά μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναδιαρθρώσουμε τα δάνεια και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας. Μας εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο –χωρίς ασφυκτικές πιέσεις– να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την ανάπτυξή μας» αναφέρεται.

«Είναι κοινή και συνειδητή επιλογή όλων των μελών του Συνεταιρισμού, η οποία συνυπογράφηκε και από τις τράπεζες, όταν και εκείνες διαπίστωσαν ότι η ανάκαμψή μας συντελείται ήδη το τελευταίο οκτάμηνο με σταθερό βηματισμό και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα με την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης» τονίζεται.

Στελέχη της διοίκησης φέρονται να δηλώνουν πως προτεραιότητα είναι η απόσχιση κλάδου από τον Συνεταιρισμό ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή.

«Τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας του ΘΕΣγάλα εμφανίζονται πριν από 2 περίπου χρόνια και αποδίδονται σε επενδύσεις οι οποίες συνέπεσαν χρονικά όχι μόνο με την χειρότερη οικονομική κρίση μετά την μεταπολίτευση, αλλά και με την δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η επιβολή των capital controls στη χώρα μας. Επακόλουθη συνέπεια αυτών, ήταν και η πτώση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων ήταν η ατελής εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες μας. Σήμερα, μετά την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Α, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η αποκατάσταση των οικονομικών μας υποχρεώσεων απέναντι τους, είναι πρώτιστο μέλημα. Είναι ζήτημα αρχών για εμάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ