«Κληρώνει» για την πώληση του 30% του «Βενιζέλος»

Στον κατάλογο των υποψηφίων αγοραστών επικεντρώνεται το ενδιαφέρον

«Κληρώνει» για την πώληση του 30% του «Βενιζέλος»

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία πώλησης του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αφού σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών ασφαλιστικού συμβούλου, ενώ στις 11 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι προσφορές σχετικά με την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού, εμπορικού και περιβαλλοντικού συμβούλου και συμβούλου κίνησης για την πώληση.

Ωστόσο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα σχήματα που θα κατέβουν για την απόκτηση του 30% του αεροδρομίου, με δεδομένο ότι επισήμως ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η οικογένεια Κοπελούζου, χωρίς να έχει μπει σε λεπτομέρειες για το κατά πόσον θα κατέβει με τους συνέταιρους της. Και έχει ενδιαφέρον γιατί από τη μία ο Ομιλος Κοπελούζου συμμετέχει στο σχήμα που εκμεταλλεύεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια με τη Fraport, ενώ παράλληλα συμμετέχει και στο σχήμα του Ελευθέριος Βενιζέλος με τους Καναδούς του Fund PSP Investments με το οποίο σφράγισαν πριν λίγες εβδομάδες την σύμβαση για 20ετή παράταση εκμετάλλευσης του αεροδρομίου.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο Ομιλος Κοπελούζου, καθώς οι ισορροπίες μεταξύ των δύο συνεταίρων του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, όταν πρόκειται για ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Βέβαια, στο πρόσφατο παρελθόν η οικογένεια έχει αποδείξει ότι έχει την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις, όπως αυτές μεταξύ Ρώσων της Gasprom και Αμερικανών στην Καβάλα .

Όπως και να έχει ο όμιλος Κοπελούζου, ελέγχει το 5% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και συμμετέχει με ποσοστό 16,6% στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Ως γνωστόν το ενδιαφέρον της οικογένεια Κοπελούζου για το Βενιζέλος είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο υιός Κοπελούζος, Χρήστος, κατά την τελετή θεμελίωσης του αεροδρομίου Μακεδονία που συνέπεσε τις μέρες της διεθνούς έκθεσης της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ