Η «μεγάλη επιστροφή» των Νιάρχων στη Σπετσοπούλα

Πήραν άδεια ελικοδρομίου για μεγαλύτερα ελικόπτερα

 Η «μεγάλη επιστροφή» των Νιάρχων στη Σπετσοπούλα

Στην ανακαίνιση του ιδιόκτητου νησιού της στον Αργοσαρωνικό φαίνεται να προχωρά η οικογένεια Νιάρχου, προκειμένου η Σπετσοπούλα να ξαναζήσει «χρυσές εποχές», όπως την περίοδο του «πατριάρχη» της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας της Ελλάδας, Σταύρου Νιάρχου.

Στην κατεύθυνση αυτή το Σεπτέμβριο του 2017, κατατέθηκε αίτημα από την εταιρεία «Διεθνή Ναυτιλιακά Πρακτορεία – Διεθνή Ταξίδια Α.Ε» συμφερόντων οικογένειας Νιάρχου και έγινε δεκτό από το υπουργείο Μεταφορών με υπογραφή του κ. Χρήστου Σπίρτζη, για την τροποποίηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του ελικοδρομίου που λειτουργεί στο νησί, προκειμένου να προσγειώνονται μεγαλύτερου μεγέθους ιδιωτικά ελικόπτερα.

Η πρώτη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ελικοδρομίου είχε εκδοθεί το 1969, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα ακυρώνονται με τη νέα απόφαση του κ. Σπίρτζη που υπογράφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με την οποία εκδίδεται η νέα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ελικοδρομίου.

Στην νέα άδεια περιγράφονται και αναλύονται τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του νέου ελικοδρομίου, το οποίο πλέον είναι κατάλληλο για χρήση από ελικόπτερα μέγιστου μήκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του ελικοδρομίου υπεύθυνη είναι η εταιρεία «Διεθνή Ναυτιλιακά Πρακτορεία – Διεθνή Ταξίδια Α.Ε», ενώ οποιαδήποτε μετατροπή στις εγκαταστάσεις του ελικοδρομίου θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού, της ίδιας εταιρείας, για τη χρήση του 2016, έχουν δαπανηθεί πάνω από 600.000 ευρώ μόνο στα πληρώματα των ελικοπτέρων, ως αμοιβές και εκτός έδρας. Η εξέλιξη αυτή δείχνει να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που συζητούνται στα κοσμικά εφοπλιστικά σαλόνια περί της «μεγάλης επιστροφής» των Νιάρχων στο νησί τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία καλοκαίρια η Σπετσοπούλα βρίσκεται ως σταθερός προορισμός στις επιλογές των περισσοτέρων μελών της οικογένειας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο Φίλιππος και ο Σπύρος Νιάρχος, αλλά και τα παιδιά τους εγκαθίσταται τους θερινούς μήνες και απολαμβάνουν τις ανέσεις του ιδιωτικούς του παραδείσου. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ευγενία και τα αδέλφια της Σταύρος και Τεό, που συγκαταλέγονται στους 100 κορυφαίους εργένηδες ανά την υφήλιο, η Ηλέκτρα αλλά και οι Νικόλας-Σταύρος, που κάνει καριέρα δημοσιογράφου στις ΗΠΑ, Αλέξης, που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ και η Ινές Σοφία, που θεωρείται η πιο περιζήτητη νύφη,, βρίσκονται κάθε καλοκαίρι στην Σπετσοπούλα.

ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ

Η νέα γενιά της οικογένειας Νιάρχου κάθε φορά που καταφθάνει στη Σπετσοπούλα διαµένει σε διαφορετική έπαυλη από εκείνες του Σπύρου και του Φίλιππου. Οι νεαροί κληρονόµοι απολαµβάνουν τις διακοπές τους χωρίς να επηρεάζονται από το πρόγραµµα των µεγαλύτερων. Συνηθίζουν να επιδίδονται σε θαλάσσια σπορ, ενώ συχνά ο Σταύρος και ο Τεό προκαλούν τα ξαδέλφια τους Νικόλα και Άλεξ σε έναν αγώνα µπάσκετ.

Η Ευγενία, η Τζέσικα και η Ηλέκτρα λατρεύουν τις ώρες που περνούν δίπλα στο κύµα, άλλοτε κάνοντας απλώς ηλιοθεραπεία και άλλοτε γυµναστική ή την αγαπηµένη τους γιόγκα µε personal trainer πάνω στην άµµο. Όταν θέλουν να απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή των Σπετσών, µμεταβαίνουν µε ένα από τα δύο ταχύπλοα σκάφη που υπάρχουν πάντα αγκυροβοληµένα στην προβλήτα. Τη «Σπετσοπούλα» ο Έλληνας εφοπλιστής, Σταύρος Νιάρχος, (Φωτο) την απέκτησε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, από τον Σπετσιώτη εφοπλιστή και πολιτευτή Ιωάννη Λεωνίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ