Αύξηση εσόδων για την Wind στο εννεάμηνο

Αύξηση εσόδων για την Wind στο εννεάμηνο

Τα 383,4 εκατ. ευρώ έφτασαν τα έσοδα της Wind για το εννεάμηνο και ενισχύθηκαν κατά 3,3% σε σχέση με πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 90,2 εκατ. και αυξήθηκαν κατά 17,7% σε σύγκριση με το 2017.

“Στις αρχές Νοεμβρίου, βελτιώσαμε περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της Wind και μειώσαμε τα έξοδα τόκων, εφαρμόζοντας μερική εξόφληση € 70 εκ. από το ομολογιακό δάνειο που λήγει το 2021, συνολικού ύψους € 345 εκ. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε να επενδύουμε εντατικά στην επέκταση των υποδομών μας, με έμφαση στα δίκτυα νέας γενιάς” ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νάσος Ζαρκαλής και πρόσθεσε την εκτίμηση πως το 2018 θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης για την εταιρεία.

Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 3,4% και έφτασαν τα 244,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία αυξήθηκαν κατά 3% και έφτασαν τα 139,3 εκατ. ευρώ. Οι συνολικοί πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία έφτασαν τους 605.000 και η βάση πελατών NGA αυξήθηκε κατά 55,1% ετησίως.


Ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών & υπηρεσίες NGA

Η εταιρεία αναφέρει πως ικανοποιητικά προχωρά το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις στην ρευματοδότηση του δικτύου. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Συνολικά, υπάρχουν 24.000 διαθέσιμες γραμμές NGA μέσω οπτικών ινών, 80.000 ενεργοποιημένες γραμμές

Τέλος, η εταιρεία ανέφερε ότι πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους € 68,2 εκ. κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου, με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να κατευθύνεται στις υποδομές νέας γενιάς (NGA) και στην πλατφόρμα WIND VISION. Η εταιρεία εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδυμένα κεφάλαια περίπου €105 εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ