Σε τουριστική εταιρεία το κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Σε τουριστική εταιρεία το κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Στην εταιρεία Value Tουριστική, η οποία συνδέεται με την εταιρεία Dimand πέρασε το κτίριο της Ελευθεροτυπίας, στο Νέο Κόσμο, μετά τη διαδικασία πλειστηριασμού.

Η εν λόγω εταιρεία υπήρξε ο μοναδικός πλειοδότης για το κτήριο που αναπτύσσεται σε πρώτο, δεύτερο υπόγειο, ισόγειο, έξι ορόφους και δώμα να έχει συνολική επιφάνεια 14.427,41 τ.μ.

Βρίσκεται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού-Δεινοστράτους-Μίνωος και Πυθέου στη θέση Άγιος Ιωάννης Ξάχωνες. Το τίμημα (είχε οριστεί ως ελάχιστο) έναντι του οποίου άλλαξε χέρια διαμορφώθηκε σε 10.885.871 ευρώ.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός έρχεται να κλείσει έναν κύκλο και η αγορά του κτιρίου δίνει κάποιες ελπίδες στους εκατοντάδες πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα να πάρουν τα χρήματα που διεκδικούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελευθεροτυπία κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Ιούνιο του 2014 και το κτήριο της Μίνωος είναι από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, του οποίου η εκποίηση εκτιμάται ότι θα επιτρέψει την αποπληρωμή τμήματος των χρεών ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας είχαν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο να προχωρήσει σε αποκλειστική εντολή προς εταιρεία ακινήτων που φερόταν να διαθέτει αγοραστές για το ακίνητο. Τότε ο πήχης του ελάχιστου τιμήματος είχε τεθεί σε περίπου 9 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία πώλησης δεν υλοποιήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ