ΑΔΜΗΕ: Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή υποσταθμού στη Νάξο

ΑΔΜΗΕ: Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή υποσταθμού στη Νάξο

Αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Υποσταθμού 150 ΚV στη Νάξο, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της NΑRI Group Corporation που επελέγη ως ανάδοχος για το έργο, προϋπολογισμού 8,8 εκατ. ευρώ, σε σύμπραξη με την ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ ΑΕ.

 

«Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνεται και δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, τηρώντας στο έπακρο τις συμβατικές μας υποχρεώσεις», υπογράμμισε κατά την τελετή υπογραφής ο κ. Tao Min, αντιπρόεδρος της NARI Group, αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης από την πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα για εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας ότι η έγκαιρη υλοποίηση του έργου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τον Διαχειριστή.

H NARI Group Corporation είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην Κίνα. Απασχολεί 17.000 άτομα, ο κύκλος εργασιών της είναι της τάξης των 6 δις. δολαρίων και εξάγει τα προϊόντα της σε 90 χώρες του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του Υ/Σ της Νάξου εντάσσεται στη Β’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, project συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή και εγκατάσταση των υποθαλάσσιων καλωδίων υψηλής τάσης που θα συνδέσουν τη Νάξο με την Πάρο και τη Μύκονο (την οποία έχει αναλάβει η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ – Fulgor ΑΕ) όπως και την αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων Λιβαδιού (Εύβοια) - Άνδρου και Άνδρου-Τήνου που ανατέθηκε στην Prysmian.

Η Β’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων βρίσκεται σε τροχιά ολοκλήρωσης εντός του β’ εξαμήνου του 2019, κάτι που αντανακλά τη σταθερή στόχευση του ΑΔΜΗΕ για επιτάχυνση όλων των projects που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ