ΔΕΗ: Προχωρά την πώληση των λιγνιτών

ΔΕΗ: Προχωρά την πώληση των λιγνιτών


Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της εταιρείας θα συμπληρωθεί αύριο Τρίτη, καθώς οι μέτοχοι της ΔΕΗ αναμένεται να εγκρίνουν την απόσχιση των δύο εταιρειών που θα διατεθούν προς πώληση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκε μη δεσμευτικό ενδιαφέρον από 6 εταιρείες/ σχήματα, από την Ελλάδα, την Τσεχία και την Κίνα.

Επίσης στην έκτακτη ΓΣ των μετόχων, θα αποφασιστεί και η παράταση για ένα ακόμη έτος της ισχύος των τιμολογίων της υψηλής τάσης μαζί με τις εκπτώσεις που εφαρμόζονται σήμερα.

Να σημειωθεί ότιδύο τσεχικές εταιρείες και τέσσερις ελληνικές, εκ των οποίων η μία σε συνεργασία με κινεζικό όμιλο, περιλαμβάνει η λίστα των επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες Φλώρινας και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ.

Οι σύμβουλοι της ΔΕΗ θα αξιολογήσουν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σε αυτή τη φάση και θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη ΔΕΗ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ