«Πέφτουν» υπογραφές για τη ZeniΘ

«Πέφτουν» υπογραφές για τη ZeniΘ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για τη ZeniΘ – όπως έχει ονομαστεί πλέον η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας.

Οι όποιες συζητήσεις με τους μετόχους μειοψηφίας που κατέχουν το μάνατζμεντ στις ΕΠΑ Αττικής και Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας για την αλλαγή στο μετοχικό στάτους των δύο εταιρειών βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετούς μήνες και εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για το άνοιγμα της λιανικής αγοράς του φυσικού αερίου.

Η συμφωνία έχει εγκριθεί τόσο από την πλευρά της Eni, όσο και από τη ΔΕΠΑ της οποίας το ΔΣ συνεδρίασε για το θέμα την περασμένη Πέμπτη και παρέπεμψε την τελική συμφωνία για έγκριση από την έκτακτη ΓΣ των μετόχων της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά την άλλη συμφωνία που προβλέπει την απόκτηση του 49% μαζί με το μάνατζμεντ της ΕΠΑ Αττικής, απομένουν προς διευθέτηση κάποιες λεπτομέρειες.

Και οι δύο συμφωνίες θα πρέπει μόλις επικυρωθούν να πάρουν την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπως προβλέπεται και στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Με την πώληση του 51% της ZeniΘ αλλά και με την αλλαγή του μετοχικού στάτους της ΕΠΑ Αττικής κλείνει το κεφάλαιο της λιανικής του φυσικού αερίου που αποτελούσε ένα από τα βασικά αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Υπογραμμίζεται ότι η συμφωνία με τη ZeniΘ αφορά στο κομμάτι της εμπορίας καθώς στο κομμάτι της διανομής η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας θα διατηρήσει το υφιστάμενο status, δηλαδή το 49% και το μάνατζμεντ θα παραμείνει στην Eni, ενώ το 51% θα συνεχίσει να ανήκει στη ΔΕΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ