Εντυπωσιακό λίφτινγκ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Επένδυση 13 εκατ. ευρώ από τα ΚΑΕ

Εντυπωσιακό λίφτινγκ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σε λίφτινγκ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», προχώρησε η εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ).
Πρόκειται για το δεύτερο κρατικό αεροδρόμιο της χώρας στο οποίο επενδύονται ιδιωτικά κεφάλαια για την ανακαίνισή του, έπειτα από αυτό της Πάρου όπου δημιουργήθηκαν καινούργιες υποδομές με χρήματα της Aegean Airlines.

Ειδικότερα τα ΚΑΕ επένδυσαν 13 εκατομμύρια ευρώ για την αναμόρφωση των χώρων του δεύτερου σημαντικότερου αεροδρομίου της χώρας και του πρώτου σε κίνηση τσάρτερ, επεκτείνοντας κατά 3.000 τ.μ τους χώρους επιβατών, καθώς προσέθεσαν νέα αίθουσα αναχωρήσεων με 11 εξόδους, ανακαίνισαν όλους τους παλιούς χώρους και δημιούργησαν νέα καταστήματα αφορολογήτων ειδών.

Η ανακαίνιση του αεροδρομίου περιλαμβάνει τη νέα αίθουσα αναχωρήσεων συνολικής επιφάνειας 2.895 m² στο ισόγειο και 585τ.μ στο στεγασμένο χώρο του υπογείου, η οποία διαθέτει έντεκα εξόδους αναχωρήσεων, εννιά στο ισόγειο και δύο στον όροφο. Σε όλες τις εξόδους τοποθετήθηκαν ανελκυστήρες. Ανακαινίστηκαν οι παλαιοί χώροι των αναχωρήσεων έκτασης 8.000 m², όπου δημιουργήθηκαν νέα καταστήματα αφορολογήτων ειδών (Duty Free) μεγέθους 2.054 m².

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν τέσσερις αίθουσες διακεκριμένων επιβατών δύο στην extra και δύο στην intra Schengen περιοχή, ανακαινίστηκαν όλα τα καταστήματα εστίασης, τοποθετήθηκε νέο κλιματιστικό σύστημα στην καινούργια επέκταση, καθώς και νέα συστήματα πυροπροστασίας.

Επιπλέον, κατασκευάστηκαν, δύο συγκροτήματα τουαλετών ένα στην intra και ένα στην extra Schengen και ανακαινίστηκαν οι παλιές τουαλέτες των αναχωρήσεων, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι για την αστυνομία και για την εταιρεία security ασφάλειας επιβατών.

Πέρα από τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του αερολιμένα, εκσυγχρονίστηκε και ολόκληρος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών, αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και του ελληνικού δημοσίου. Το 2018, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετηθούν 8 εκατομμύρια επιβάτες, τέσσερα εκατομμύρια αναχωρούντες και τέσσερα εκατομμύρια αφικνούμενοι.

Παράλληλα με τα έργα ανακαίνισης και η Goldair Handling ολοκληρώνει έως το τέλος Μαΐου το νέο της lounge στους χώρους του αεροδρομίου.

Την ίδια στιγμή, οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας ΚΑΕ στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport αναμένεται ν’ ανέλθουν στα 55 εκατ. ευρώ.