Σπριντ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής: Τα σενάρια

Τις επόμενες εβδομάδες αρχίζει να τρέχει η διαδικασία

Σπριντ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής: Τα σενάρια

«Γκάζι» για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής πατάει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, έπειτα από διαβούλευση με τους συμβούλους της συναλλαγής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης θα αποφασίσει για τον τρόπο πώλησης της εταιρείας.

Τα σενάρια είναι είτε να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι επενδυτές που είχαν υποβάλει προσφορά στον περυσινό, είτε να γίνει άνοιγμα μέσω διαγωνισμού και σε νέους ενδιαφερομένους. Είτε να υπάρξουν συζητήσεις των συμβούλων με τον καθένα από τον περυσινό διαγωνισμό, δηλαδή τις κινεζικές Fosun και Gongbao, για να επιλεγεί μεταξύ μόνον αυτών ο προτιμητέος επενδυτής.

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η όποια διαδικασία επιλεγεί να αρχίσει να «τρέχει» από τις αρχές Μαΐου. Ήδη το data room, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό της περυσινής χρονιάς, έχει επικαιροποιηθεί με τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής του 2017, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Το deal πώλησης της πιο κερδοφόρας θυγατρικής του ομίλου της ΕΤΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως το τέλος του 2018, βάσει της συμφωνίας με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει εγκρίνει το επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ