Δεν τα βρίσκουν στο τίμημα εξαγοράς της ΕΠΑ Αττικής Shell και ΔΕΠΑ

Τι προτείνουν για να ολοκληρωθεί η εξαγορά

Δεν τα βρίσκουν στο τίμημα εξαγοράς της ΕΠΑ Αττικής Shell και ΔΕΠΑ

Απόσταση ως προς το τίμημα εξαγοράς του ποσοστού της Shell (49%) στην ΕΠΑ Αττικής φαίνεται ότι χωρίζει την πολυεθνική και τη ΔΕΠΑ.

Οι σύμβουλοι των δύο εταιρειών που έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, και συγκεκριμένα η Rothschild για λογαριασμό της ΔΕΠΑ και η Lazard για λογαριασμό της Shell φαίνεται ότι δεν τα βρίσκουν στην… τιμή.

Η Rothschild φέρεται να αποτιμά το 49% της ΕΠΑ Αττικής και το μάνατζμεντ το οποίο ασκεί η Shell περί τα 150 εκατ. ευρώ. Από την άλλη η Lazard από την άλλη καταλήγει σε ένα ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνάει τα 250 εκατ. ευρώ

Η συγκεκριμένη αξίωση, ωστόσο, δεν αφορά τη ΔΕΠΑ, η οποία επίσης ως μέτοχος της ΕΠΑ απώλεσε το μονοπωλιακό δικαίωμά της, αλλά το ελληνικό Δημόσιο, γι’ αυτό και η διοίκηση της ΔΕΠΑ αρνείται να μπει σε τέτοια συζήτηση.

Προς άρση του αδιεξόδου που έχει προκύψει ως προς την αποτίμηση της αξίας της ΕΠΑ Αττικής, οι δύο εταιρείες φέρεται να έχουν αποφασίσει στην από κοινού πρόσληψη ενός τρίτου συμβούλου σε ρόλο επιδιαιτητή για να δώσει τη δική του εκτίμηση.