«Απογειώνονται» τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

«Απογειώνονται» τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Πλήρης αναμόρφωση με σημαντικές εργασίες στις υποδομές διεξάγεται αυτή την περίοδο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece

 

Η έναρξη της θερινής σεζόν και η διαφαινόμενη αύξηση του αριθμού των πτήσεων, λόγω της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, έχουν σημάνει συναγερμό στην ανάδοχο εταιρεία των 14 διεθνών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Νέες συνεργασίες, ανάπτυξη και χιλιάδες ταξιδιώτες στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία αποτελούν τις πρώτες εκτιμήσεις των στελεχών της για τη νέα περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρεία εξασφάλισε νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες σκοπεύουν να ενισχύσουν φέτος την παρουσία τους και στα 14 αεροδρόμια.

Η ελληνογερμανική εταιρεία, μέσω της τεχνικής εταιρείας Intrakat, έχει ξεκινήσει, από το τέλος της θερινής περιόδου 2017, την υλοποίηση πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες εντείνονται όσο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προχωρά στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων.

Ακόμη, η Fraport Greece έχει ολοκληρώσει την ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης στην Μύκονο και υλοποιεί μικρής κλίμακας εργασίες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Υπενθυμίζεται ότι την λίστα των 14 αεροδρομίων που έχουν παραχωρηθεί στη Fraport συμπληρώνουν αυτά σε Σκιάθο, Σαντορίνη, Χανιά και Κέρκυρα.
Οι εργασίες, που θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 48 μηνών, περιλαμβάνουν άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών, με τη Fraport Greece να προβλέπεται ότι θα επενδύσει το ποσό των 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021. Συνολικά, κατά την 40ετή περίοδο παραχώρησης, η Fraport Greece υπολογίζεται ότι θα επενδύσει για επιπρόσθετα έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, περίπου 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ