Αντίστροφή μέτρηση για την πώληση του Ιασώ General

Όλο το παρασκήνιο μέχρι το τελικό ok

Αντίστροφή μέτρηση για την πώληση του Ιασώ General


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης του 97,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιασώ General στην Hellenic Healthcare S.A.R.L, εταιρεία συμφερόντων της CVC Capital Partners και των εγχώριων εταίρων της.

Τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά του Ιασώ General από την CVC Capital.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναλυτικής ενημέρωσης από πλευράς διοίκησης της Ιασώ για την αναγκαιότητα και τα οφέλη της πώλησης δεν υπήρξαν αντιδράσεις. Με δεδομένο ότι η συνέλευση αναβλήθηκε, στις 9 Φεβρουαρίου οι παριστάμενοι χθες μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν, με βάση τη χθεσινή ενημέρωση.

Η συμφωνία του Ιασώ με τη CVC προβλέπει ότι η Hellenic Healthcare θα αναλάβει αγοράζοντας την Ιασώ General το σύνολο του δανεισμού της (περίπου 28 εκατ. ευρώ), ενώ θα καταβάλει στην πωλήτρια Ιασώ 19,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, η Ιασώ General αποτιμάται 48 εκατ. ευρώ Σύμφωνα με το πλάνο της Ιασώ η πώληση της γενικής κλινικής θα μειώσει τον καθαρό δανεισμό σε επίπεδο ομίλου κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ.

Στο επιχειρηματικό πλάνο της εισηγμένης αναμένεται πάντως να ενταχθεί η ενίσχυση του κέντρου αποκατάστασης Φιλοκτήτης, η ενδυνάμωση της γυναικολογικής κλινικής στο Μαρούσι, όπως επίσης της μονάδας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στη Λάρισα που λειτουργεί από το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ