Τα «φαβορί» στο διαγωνισμό για Νηρέα και Σελόντα

Εως των επόμενων ημερών η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή

Τα «φαβορί» στο διαγωνισμό για  Νηρέα και Σελόντα

Τρεις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό για την πώληση από τις τράπεζες του 75% του Νηρέα και του 83% της Σελόντα.

Οι τρεις επενδυτές, που έχουν χαρακτηριστεί ως «φαβορί» για την απόκτηση των δύο εταιρειών ήταν πιστοί στο ραντεβού τους, καθώς Διόρασις, HIG και Amerra κατέθεσαν συνδυαστικές προσφορές για την απόκτηση των δύο εταιρειών.

Σημειώνεται ότι Amerra και Diorasis έχουν επενδύσει ήδη στον κλάδο η πρώτη αγοράζοντας την Ανδρομέδα και η δεύτερη την Bitsakos Aquaculture διαθέτοντας ως εκ τούτου εμπειρία αλλά και στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να βοηθήσει στη διοίκηση των δύο ομίλων. Η HIG Capital φημολογείται ότι έχει συμπράξει με ξένο παραγωγό.

Οι προσφορές θα αξιολογηθούν από τον σύμβουλο του διαγωνισμού (Lazard) ο οποίος μέχρι τέλος της εβδομάδας θα καταθέσει την πρότασή του σχετικά με τον προτιμητέο υποψήφιο στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Μετά θα ξεκινήσει ένα μακρύς γύρος συζητήσεων με τις τράπεζες και τον προτιμητέο επενδυτή.

Οι τράπεζες μετά την κεφαλαιοποίηση δανείων στις δύο μεγαλύτερες ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες στην Ελλάδα έχουν καταστεί βασικοί μέτοχοι των εταιρειών και επιθυμούν να απεμπλακούν από αυτή την δραστηριότητα και να μειώσουν την έκθεσή τους στις δύο εταιρείες αφού αθροιστικά τα δάνεια ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ