Νέες επενδύσεις ετοιμάζει ο Σαμ Φάις

Ενεργοποιεί άμεσα το business plan

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει ο Σαμ Φάις

 

 


Ταχύτητες ανεβάζει ο όμιλος Σαμ Φάις στο επενδυτικό του πλάνο, όπου εκτός των 12 εκατ. ευρώ που έχει τοποθετήσει στον ιστορικό οίκο υποδημάτων Καλογήρου, διαθέτει ρευστότητα ικανή να εξυπηρετήσει σχέδια ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου σημάτων που διαθέτει και εδραίωσης της θέσης του στην ευρύτερη αγορά του λιανεμπορίου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, σε συνέχεια της συζήτησης της αίτησης εξυγίανσης τον περασμένο Ιούνιο. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα ενεργοποιήσει το business plan και τη νέα χρηματοδότηση από τα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία σε αυτή τη φάση υποστηρίζουν απλώς τη συνέχιση της δραστηριότητας.

Ως αποτέλεσμα, η γνωστή αλυσίδα θα βρεθεί πιο κοντά στον στόχο του νέου management για λειτουργική κερδοφορία το 2018 και πωλήσεις πάνω από 45 εκατ. ευρώ.

Για το προσεχές διάστημα, μέχρι τέλη του μήνα, προετοιμάζεται το άνοιγμα μιας νέας boutique Καλογήρου στη Σταδίου, δίπλα στον νέο Χαραλά, ενώ ένα ακόμη κατάστημα Kαλογήρου outlet εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο εμπορικό κέντρο One Salonica.

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων, που ανήκαν στην εταιρεία Λεμονής, υποστηρίζεται τους τελευταίους μήνες από το νέο επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής τον επιχειρηματία Σαμ Φάις. Σε αυτό συμμετέχουν επίσης η οικογένεια Λεμονή και οι μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής στη νέα εταιρεία (Vetria Α.Ε.) που θα υλοποιήσει το σχέδιο, ο Σαμ Φάις θα ελέγχει πιθανότατα 75%, τα μέλη της οικογένειας Λεμονή 15% και η Αττικά Πολυκαταστήματα 10%, με την τελευταία να έχει εκφράσει θετική προδιάθεση για ενίσχυση αυτού του ποσοστού υπό συνθήκες. Η αύξηση ιδίων κεφαλαίων στη νέα εταιρεία που μεταβιβάστηκε η υπό εξυγίανση δραστηριότητα ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ