Εν αναμονή του προτιμητέου επενδυτή για Cyta

Στο μικροσκόπιο οι προτάσεις των Vodafone και Wind

Εν αναμονή του προτιμητέου επενδυτή για Cyta

Σε διαδικασία αξιολόγησης από τον σύμβουλο του διαγωνισμού, την PricewaterhouseCoopers Business Solutions, παραμένουν οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Vodafone και Wind για την Cyta Ελλάδος.

Ο σύμβουλος του διαγωνισμού, η PricewaterhouseCoopers Business Solutions, προχώρησε στην παρουσίαση των δύο προσφορών που, σύμφωνα με πληροφορίες δεν απέχουν αισθητά μεταξύ τους και κινούνται στην περιοχή των 100 εκατ.ευρώ.

Η πρόταση της Wind παρείχε δύο επιλογές, είτε χρηματικό τίμημα αποκλειστικά είτε συνδυασμό με πρόβλεψη για ανταλλαγή μετοχών, ενώ αυτή της Vodafone περιελάμβανε αποκλειστικά χρηματικό τίμημα, πρόταση που φέρεται να έχει το προβάδισμα στην κούρσα των δύο για την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, το διοικητικό συμβούλιο της ΑΤΗΚ δεν συζήτησε επί του θέματος της προηγούμενες ημέρες, καθώς αναμένονται τα δεδομένα της αξιολόγησης των δύο προτάσεων που κατατέθηκαν, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως είχε γίνει γνωστό από τη Δευτέρα, υπάρχει ήδη προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση του δ.σ. της ΑΤΗΚ για την Πέμπτη.

Ο κυπριακός οργανισμός έχει δαπανήσει κεφάλαια της τάξης των 200 εκατ. ευρώ από το 2007, όταν και ξεκίνησε η δραστηριότητα της Cyta Ελλάδος, η οποία εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 165 εκατ. ευρώ (έναντι 145,4 εκατ. στο τέλος του 2015) και δανεισμό της τάξης των 60 εκατ.ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ