Στις 5 Φεβρουαρίου οι προσφορές για την Εγνατία

Στις 5 Φεβρουαρίου οι προσφορές για την Εγνατία

«Δίδυμοι» διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν από την Εγνατία Οδό Α.Ε για τη λειτουργία, συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου και των καθέτων αξόνων, όπως και την κατασκευή σταθμών διοδίων.

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, για μεγάλα «πακέτα» έργων με συνολικό προϋπολογισμό 119,7 εκατ. ευρώ που φτάνουν τα 178,7 εκατ. ευρώ αν ασκηθούν τα δύο δικαιώματα προαίρεσης.

Με αυτούς τους διαγωνισμούς επιχειρείται αφενός να εκτελεστούν απολύτως αναγκαία έργα τρέχουσας αλλά και βαριάς συντήρησης και, αφετέρου να κατασκευαστούν οι ανεκτέλεστοι σταθμοί διοδίων, μετωπικοί και πλευρικοί, που θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία καθώς πιέζει η μνημονιακή υποχρέωση για παραχώρηση της εκμετάλλευσης του οδικού άξονα και των βασικών καθέτων, σε ιδιώτες διαχειριστές.

Για τον κάθε ένα από τους δύο τομείς του άξονα της Εγνατίας, τα έργα έχουν χρόνο εκτέλεσης 18 μήνες ενώ προβλέπεται προαίρεση επέκτασης των συμβάσεων για επιπλέον έξι μήνες, μετά από μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων.