Η IAG-Holding νέος ιδιοκτήτης της Niki

Η IAG-Holding νέος ιδιοκτήτης της Niki

Ο προσωρινός διαχειριστής της εταιρίας δήλωσε ότι διαπραγματεύεται πλέον μόνο με έναν πιθανό αγοραστή, χωρίς να τον κατονομάσει, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αγοραπωλησία θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Η μητρική εταιρία της British Airways και της Iberia, η IAG-Holding, φέρεται να εξαγόρασε την αυστριακή αεροπορική εταιρία Niki, η οποία ανήκε μέχρι πρότινος στην Air Berlin, η οποία χρεοκόπησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο προσωρινός διαχειριστής της εταιρίας δήλωσε ότι διαπραγματεύεται πλέον μόνο με έναν πιθανό αγοραστή, χωρίς να τον κατονομάσει, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αγοραπωλησία θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε ακυρωθεί η πρόταση εξαγοράς που είχε καταθέσει η γερμανική Lufthansa, έπειτα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λόγους ανταγωνισμού. Η γερμανική εταιρεία ήταν μεταξύ των ενδιαφερομένων για την εταιρία που ίδρυσε ο πρώην πρωταθλητής της Formula-1 Νίκι Λάουντα.