Ώρα μηδέν για τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ

Τι αλλαγές έρχονται από το νέο έτος

Ώρα μηδέν για τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ

Ένα βήμα πριν την πτώχευση βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ καθώς έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη έκτακτο Δ.Σ με τη συμμετοχή ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων ώστε να δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία.

Η εταιρεία δέχθηκε σφοδρό πλήγμα μετά την απόφαση του Τελωνείου Ξάνθης να μπλοκάρει τη διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για την ελληνική καπνοβιομηχανία, λίγες ημέρες μετά την επικύρωση του προστίμου των 38,2 εκατ. ευρώ από το Εφετείο Κομοτηνής.

 

Με ανακοίνωσή της η ΣΕΚΑΠ υποστηρίζει ότι μετά τις πρόσφατες αποφάσεις από το εφετείο Κομοτηνής σχετικά με την επικύρωση παλαιότερου προστίμου 38 εκ. ευρώ που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο, παρεμποδίζεται η λειτουργία της εταιρείας.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου».

Σύμφωνα με την επιχείρηση, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.
Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση είχε ψηφίσει τροπολογία στη Βουλή που προέβλεπε την απαλλαγή επενδυτών από πρόστιμα για λαθρεμπόριο, υπό προϋποθέσεις, η οποία - σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης ήταν «φωτογραφική» υπέρ της ΣΕΚΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ