Απολύσεις αντί λουκέτου στο εργοστάσιο της Μαϊλλης

Αλλάζουν τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη

Απολύσεις αντί λουκέτου στο εργοστάσιο της Μαϊλλης

Να μην μπει λουκέτο στο εργοστάσιο της Μαϊλλης στον Έβρο, αποφάσισε η νέα διοίκηση της Μαϊλλης, όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους. Η συνέχιση ωστόσο της λειτουργίας του εργοστασίου, φέρνει περικοπές καθώς 20 εργαζόμενοι από τους συνολικά 60 που απασχολούνται στη μονάδα θα απολυθούν. 

Η διοίκηση της Μαϊλλης, είχε ανακοινώσει ότι το εργοστάσιο θα κατεβάσει ρολά το Φεβρουάριο του 2018 λόγω μειωμένης ζήτησης και αυξημένων ζημιών. Μετά και τον σάλο που δημιουργήθηκε, πήραν πίσω την απόφαση, προκαλώντας ανακούφιση στην τοπκή κοινωνία.
Να σημειωθεί ότι η Μαϊλλης εξαγοράστηκε από την HIG το 2014 και πλέον η έδρα της είναι το Λουξεμβούργο.
Η μετατροπή της ελληνικής βιομηχανίας σε θυγατρική εταιρείας συμμετοχών που συστάθηκε στο Λουξεμβούργο, δρομολογήθηκε από τον περασμένο Μάρτιο. Για τον σκοπό αυτό, σε πρώτη φάση, συστάθηκαν στο Λουξεμβούργο νέες εταιρείες συμμετοχών με τις επωνυμίες Maillis International και Maillis Holding, στη δεύτερη των οποίων η ελληνική βιομηχανία συνεισέφερε όλες τις επενδύσεις της στις θυγατρικές της. Στη συνέχεια, η ελληνική εταιρεία μεταβίβασε στη Maillis International τις μετοχές της Maillis Holding και με συνακόλουθες διοικητικές πράξεις μετατράπηκε σε θυγατρική της Maillis International.
Η έως τα μέσα του 2017 μητρική ελληνική εταιρεία χαλύβδινων και άλλων ειδών συσκευασίας βιομηχανικών προϊόντων, που είναι αμιγώς σχεδόν εξαγωγική και διαθέτει μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στα Οινόφυτα και τον Εβρο, το 2016 κατέγραψε πωλήσεις 65,075 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 13%.
Παρουσίασε δε ζημιές προ φόρων 3,37 εκατ. ευρώ (από 5,15 εκατ. ευρώ το 2015) και μετά την πρόβλεψη για φόρους ζημιές 3,23 εκατ. ευρώ (από 4,015 εκατ. ευρώ το 2015).
Στο απόγειο της επιχειρηματικής της ακμής το 2006, η Μαϊλλης είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 141 εκατ. ευρώ, οι οποίες είχαν αποφέρει κέρδη μετά την πρόβλεψη για φόρους άνω των 4 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ