Στο σφυρί ξενοδοχεία της Lakitira

Εως 15 Ιανουαρίου οι προσφορές

Στο σφυρί ξενοδοχεία της Lakitira

Στο σφυρί βγάζει η Deloitte, ως ειδικός εκκαθαριστής της Lakitira τρεις ξενοδοχειακές της μονάδες στα Δωδεκάνησα. Η ταχύτητα και το πλαίσιο με τα οποία προχωρεί η διαδικασία έχουν καταστεί μοντέλο και για άλλες υπερχρεωμένες μονάδες.

Η Delloitte διενεργεί ανοικτό δημόσιο πλειοδοτικό λογαριασμό με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, για το τουριστικό συγκρότημα που πωλείται εν συνόλω και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά μέχρι τη Δευτέρα 15η Ιανουαρίου του 2018 .

Πρόκειται για τις μονάδες Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort, συνολικής δυναμικότητας 615 κλινών, με εκτιμώμενα έσοδα για φέτος 11,5 εκατ. ευρώ.

Τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται χωρίς υποχρεώσεις και ως εκ τούτου αναμένεται να εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του μήνα, ενώ αμέσως μετά θα υπογραφούν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs).

Ο αγοραστής θα αναλάβει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας αλλά και αυτών που απορρέουν από συμβάσεις με tour operators.

Πρόσφατη έρευνα μεταξύ 52 ξένων και ελληνικών επενδυτικών σχημάτων που είναι διατεθειμένα να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά ακινήτων έδειξε πως ο ένας στους τρεις προτάσσει τον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ οκτώ στους δέκα θεωρούν πως οι προοπτικές του για αποδόσεις είναι από πολύ καλές έως καλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ