Μετά το ρεκόρ κερδών «σηκώνει τα μανίκια» για το Ελληνικό η Lamda Development

Τι αναφέρει ο σύμβουλος

Μετά το ρεκόρ κερδών «σηκώνει τα μανίκια» για το Ελληνικό η Lamda Development

 Νέο ρεκόρ κερδοφορίας εμφάνισε η Lamda Development το εννεάμηνο του 2017, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου δηλώνει ότι «είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το εμβληματικό έργο του Ελληνικού»! 

Η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) κινήθηκε ανοδικά, παρουσιάζοντας αύξηση 11,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και ανήλθε σε 35,7 εκατ.ευρώ, κυρίως λόγω της εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens. Χωρίς την πραγματοποιηθήσα εξαγορά, η αύξηση θα ήταν 2,2%.

Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων, ανήλθαν σε 30,1 εκατ.ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 12,7% σε σχέση με το ενιάμηνο του 2016.

Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων της εταιρίας αγγίζει το 99%, με έντονο να παραμένει το ενδιαφέρον από νέους εμπόρους.

Ο συνδυασμός του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και της αποχώρησης εμπόρου λιανικής με σημαντική έκθεση καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα της εταιρίας, επηρέασαν παροδικά, όπως αποτυπώνεται σε κάποιους εμπορικούς δείκτες. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων, παρουσίασε μείωση 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε μικρή μείωση της τάξεως του 0,8%. Να σημειωθεί όμως, ότι το γ' τρίμηνο 2017 καταγράφηκε αναστροφή της τάσης αυτής, σημειώνοντας αύξηση 0,5% και 2,6% των πωλήσεων και της επισκεψιμότητας αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, σε πώληση ακινήτου στο Βελιγράδι, έναντι τιμήματος ύψους 25 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Lamda Development. Πρόκειται για το ακίνητο «Kalemegdan» στο Βελιγράδι, το οποίο πουλήθηκε στην τιμή των 25 εκατ. ευρώ. Η λογιστική αξία του ακινήτου ήταν 40,4 εκατ. ευρώ.
Η πώληση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία η Lamda Development επικεντρώνει τις δραστηριότητες της στην ελληνική αγορά, με έμφαση στη περαιτέρω ανάπτυξη της στο τομέα των εμπορικών κέντρων και γενικά ακινήτων οργανωμένου λιανικού εμπορίου, όπως και στο πολύ σημαντικό έργο της ανάπλασης του Ελληνικού.