Όλα του... αεροδρομίου δύσκολα στο Καστέλι

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης;

Όλα του... αεροδρομίου δύσκολα στο Καστέλι

Σημαντικές καθυστερήσεις και αναβολές προκύπτουν στην υπογραφή της σύμβασης για το νέο αεροδρόμιο στο καστέλι, λόγω και της νέας μετάθεσης του διαγωνισμού από την προσωρινή ανάδοχο εταιρία για την πρόσληψη ανεξάρτητου μηχανικού. Θέμα επίσης έχει προκύψει και με τις απαλλοτριώσεις στην έκταση του αεροδρομίου, με τους κατοίκους να ζητούν αναβολή της συζήτησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-GMR Airports Limited», με την επωνυμία «Ariadne Airport Group», η νέα προθεσμία μεταφέρεται για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 η ώρα. Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον ως άνω διαγωνισμό και να αποκτήσουν πρόσβαση στα διαθέσιμα στοιχεία για το έργο, αλλά και να λάβουν γνώση για τυχόν διευκρινίσεις επί της πρόσκλησης υποβολής προσφορών ανεξάρτητου μηχανικού ή/και τυχόν πρόσθετα στοιχεία για το έργο ή/και το διαγωνισμό ανεξάρτητου μηχανικού, πρέπει αρχικά να αποστείλουν ηλεκτρονικά εκδήλωση ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από τη δήλωση εμπιστευτικότητας υπογεγραμμένη.
Η πρώτη παράταση ήταν για τις 20 Οκτωβρίου και στη συνέχεια η ημερομηνία είχε μετατεθεί για τις 20 Νοεμβρίου και πλέον παίρνει μετάθεση για τις 7 Δεκεμβρίου γεγονός το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την κήρυξη οριστικού ανάδοχου.
Ένα σημαντικό αγκάθι θεωρείται και το θέμα των απαλλοτριώσεων, με τους κατοίκους να ζητούν αναβολή της συζήτησης προκειμένου να προετοιμαστούν και να ενημερωθούν, με στόχο το καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης, την οποία διεκδικούν.
Προβληματισμός τέλος υπάρχει και για το θέμα τυχόν αρχαιολογικών ανασκαφών που θα μπορούσαν να ανακόψουν τον ρυθμό των εργασιών.
Το νέο αεροδρόμιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το «Νίκος Καζαντζάκης», θα έχει μήκος αεροδιαδρόμου 3,2 χλμ με δυνατότητα επέκτασης στα 3,8 χλμ, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.
Τα έργα εκτιμάται ότι μπορεί να ξεκινήσουν στα μέσα του 2018 και θα διαρκέσουν 5 χρόνια.
Το αεροδρόμιο θα διαθέτει διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης 3.200 μέτρων. Με τη λειτουργία του θα μπορούν να σταθμεύσουν 25 αεροσκάφη, για την εξυπηρέτηση των οποίων θα υπάρχουν πέντε φισούνες.
Στην έκταση του αεροδρομίου, 400 στρέμματα θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων.Τέλος έχουν προβλεφθεί χώρος στάθμευσης για τουλάχιστον 800 οχήματα, χώροι αναμονής για τουλάχιστον 50 τουριστικά λεωφορεία, 150 ταξί, 20 επαγγελματικά οχήματα εξυπηρέτησης επιβατών και πάρκινγκ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ