Λουκέτο στο εργοστάσιο του Μαϊλλη στον Έβρο

Τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη της γνωστής βιομηχανίας

Λουκέτο στο εργοστάσιο του Μαϊλλη στον Έβρο

Λουκέτο στο εργοστάσιο της Μαϊλλης στον Έβρο σχεδιάζεται να μπει από τον προσεχή Φεβρουάριο. Στην μονάδα απασχολούνται περί τους 60 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, Ευστάθιο Ασπιώτη, το εν λόγω εργοστάσιο, που εδρεύει στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο, αφού η νέα ιδιοκτησία της βιομηχανίας (το επενδυτικό fund Harvard Investment Group (HIG) θεωρεί ασύμφορη τη λειτουργία του.

Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν θα μεταφερθεί αλλού, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά θα κλείσει και τα μηχανήματα θα πουληθούν.
Να σημειωθεί ότι η Μαϊλλης εξαγοράστηκε από την HIG το 2014 και πλέον η έδρατης είναι το Λουξεμβούργο.
Η μετατροπή της ελληνικής βιομηχανίας σε θυγατρική εταιρείας συμμετοχών που συστάθηκε στο Λουξεμβούργο, δρομολογήθηκε από τον περασμένο Μάρτιο. Για τον σκοπό αυτό, σε πρώτη φάση, συστάθηκαν στο Λουξεμβούργο νέες εταιρείες συμμετοχών με τις επωνυμίες Maillis International και Maillis Holding, στη δεύτερη των οποίων η ελληνική βιομηχανία συνεισέφερε όλες τις επενδύσεις της στις θυγατρικές της. Στη συνέχεια, η ελληνική εταιρεία μεταβίβασε στη Maillis International τις μετοχές της Maillis Holding και με συνακόλουθες διοικητικές πράξεις μετατράπηκε σε θυγατρική της Maillis International.
Η έως τα μέσα του 2017 μητρική ελληνική εταιρεία χαλύβδινων και άλλων ειδών συσκευασίας βιομηχανικών προϊόντων, που είναι αμιγώς σχεδόν εξαγωγική και διαθέτει μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στα Οινόφυτα και τον Εβρο, το 2016 κατέγραψε πωλήσεις 65,075 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 13%.
Παρουσίασε δε ζημιές προ φόρων 3,37 εκατ. ευρώ (από 5,15 εκατ. ευρώ το 2015) και μετά την πρόβλεψη για φόρους ζημιές 3,23 εκατ. ευρώ (από 4,015 εκατ. ευρώ το 2015).
Στο απόγειο της επιχειρηματικής της ακμής το 2006, η Μαϊλλης είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 141 εκατ. ευρώ, οι οποίες είχαν αποφέρει κέρδη μετά την πρόβλεψη για φόρους άνω των 4 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ