Το γιαούρτι «εκτοξεύει» την σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ

Έτοιμη η εταιρεία να δοκιμάσει τις αντοχές της στο εξωτερικό

Το γιαούρτι «εκτοξεύει» την σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ

Αντίθετα στην κρίση και την ύφεση πηγαίνει η εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ που αναπτύσσεται συνεχώς και επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και στο εξωτερικό.

Η ΚΡΙ ΚΡΙ κατάφερε από μερίδιο 4% που κατέχει το 2008 να φθάσει το μερίδιο της σε όγκο φέτος στο 14,2%, ποσοστό που την φέρνει στην δεύτερη θέση της αγοράς γιαουρτιού πίσω από την ΦΑΓΕ ενώ σε ότι αφορά τις πωλήσεις σε αξία κατέχει την τρίτη θέση με μικρή διαφορά πίσω και από την ΔΕΛΤΑ.

Το γιαούρτι ήταν το προϊόν που απογείωσε την εταιρεία και την κατέστησε από τις λίγες εξαιρέσεις εταιρειών στην Ελλάδα που όχι μόνο βγήκαν αλώβητες από την κρίση αλλά γιγαντώθηκαν κερδίζοντας μερίδια αγοράς στο εσωτερικό και κατακτώντας απαιτητικές αγορές στο εξωτερικό.

Σήμερα ένα στους τέσσερις Έλληνες καταναλώνει γιαούρτια που έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της ΚΡΙ ΚΡΙ στον νομό Σερρών. Σήμερα το γιαούρτι αντιπροσωπεύει το 70% των πωλήσεων της εταιρείας.

Τα private label προϊόντα στο γιαούρτι είναι και η δύναμη της Κρι Κρι στις εξαγωγές. Το γιαούρτι που παράγεται στο εργοστάσιο των Σερρών βρίσκεται ως προϊόν ιδιωτικής ετικέτας στα ράφια μεγάλων πελατών στην Αγγλία, όπως Tesco, Waitrse, Sainsbury's, Aldi κ.ά. καθώς επίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην Ευρώπη τα private label προϊόντα αντιπροσωπεύουν το 30%-50% της συνολικής αγοράς, σε αντίθεση με την Ελλάδα που η συγκεκριμένη αγορά καταλαμβάνει μερίδιο περίπου 20%.

Αυτή την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η εταιρεία από τους πελάτες της στο εξωτερικό θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει η διοίκηση της Κρι Κρι διανέμοντας από εδώ και πέρα το δικό της επώνυμο στραγγιστό γιαούρτι.

Ένας ακόμη βασικός στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών ώστε να φθάσουν το 50% του κύκλου εργασιών από 30% που είναι σήμερα. Εξαγωγές που πραγματοποιούνται σε 24 χώρες, ακόμη και στο μακρινό Χονγκ Κονγκ και την Ν. Κορέα και την Μ. Βρετανία να καταλαμβάνει το 50% των συνολικών εξαγωγών.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2017 τα έσοδα της Κρι Κρι διαμορφώθηκαν στα 41,19 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,4% σε σχέση με το περσινό εξάμηνο, τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν στα 8,2 εκατ. ευρώ από 6,17 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 4,9 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016. Στην εταιρεία απασχολούνται 350 εργαζόμενοι και επιπλέον 200 πωλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ