Σε επίπεδα προ κρίσης ο δείκτης κλίματος των ΜμΕ στην ΕΕ

Σε επίπεδα προ κρίσης ο δείκτης κλίματος των ΜμΕ στην ΕΕ

Στην τριμερή κοινωνική σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μμε επιχειρήσεων (UEAPME) Ούρλικε Ράμπμερ - Κόλλερ παρουσίασε το τελευταίο βαρόμετρο των ΜμΕ στους ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Σε επίπεδα προ κρίσης και στις 80,2 μονάδες, επανήλθε ο δείκτης κλίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ΕΕ εντός του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία του βαρόμετρου των μικρομεσαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η σταθερή εσωτερική ζήτηση ενισχύει την ανάκαμψή τους, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες και αρνητικές επιπτώσεις από το Brexit.

Στην τριμερή κοινωνική σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μμε επιχειρήσεων (UEAPME) Ούρλικε Ράμπμερ - Κόλλερ παρουσίασε το τελευταίο βαρόμετρο των ΜμΕ στους ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Οι Ευρωπαίοι ΜμΕ φαίνεται να έχουν καταφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε σχέση με το τελευταίο εξάμηνο. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης κλίματος των ΜμΕ αυξήθηκε στις 80,2 μονάδες, το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε από την εμφάνιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ