Η σοκολατένια «ION» και τα κέρδη ρεκόρ

Εντείνει την παρουσία της στο εξωτερικό

Η σοκολατένια «ION» και τα κέρδη ρεκόρ

Με παρουσία πάνω από 85 χρόνια στην ελληνική αγορά η ελληνική σοκαλατοποιϊα ΙΟΝ «σπάει» όλα τα… κοντέρ και καταγράφει κέρδη ρεκόρ.

Οι πωλήσεις της βιομηχανίας το 2016 ανήλθαν σε 112,59 εκατ. ευρώ, από 108,47 εκατ. ευρώ το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 3,8% ενώ τα καθαρά της κέρδη εκτινάχθηκαν στα 4,14 εκατ. ευρώ από 1,54 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 168,8%.

 

Tο 28% των διεθνών πωλήσεων, προήλθε από ευρωπαϊκές αγορές και το 72% από αγορές τρίτων χωρών, σημειώνοντας αύξηση, καθώς κινήθηκαν ανοδικά στην Aλβανία, την Kύπρο, τη Bουλγαρία, τον Λίβανο, τις HΠA και την Aίγυπτο.

Σε ό,τι αφορά τη θέση της στο ράφι των ελληνικών σούπερ μάρκετ, το brand ΙΟΝ, παραμένει το πιο ισχυρό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για την πορεία των πωλήσεών εντός των σούπερ μάρκετ στο επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος, οι πωλήσεις της σε αξία ενισχύθηκαν 4,6% όταν η κατηγορία στο σύνολό της σημείωσε άνοδο 1,6%.

Στη δεύτερη θέση με πτώση πωλήσεων 1,4% βρίσκονται τα προϊόντα της Mondelez, στην τρίτη τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας με μείωση πωλήσεων 1,3%, στην τέταρτη θέση η Ferrero η οποία "έχασε" το 9,7% των πωλήσεών της σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν και στην πέμπτη θέση οι σοκολάτες της Nestle οι οποίες ενίσχυσαν τις πωλήσεις τους κατά 9,8%.

Και σε επίπεδο όγκου πωλήσεων η ΙΟΝ, σε μια αγορά η οποία αυξήθηκε οριακά κατά 1,6%, ενίσχυσε τις πωλήσεις της κατά 2,4% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Οι πωλήσεις σε όγκο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Νο1 παίκτης) μειώθηκαν κατά 4,4%, της Mondelez κατά 3,3%, της Nestle αυξήθηκαν κατά 16,5% ενώ της Ferrero υποχώρησαν 8,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ